• Per. Nis 25th, 2024

Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy görevine başladı

ByHaber Merkezi

Oca 6, 2023

Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy görevine başladı

Dört yıllık görevinin ardından Türkiye’ye geri dönen eski başkonsolos Engin Arıkan’in yerine Mahmut Burak Ersoy atandi.

Görevinin ardından Türkiye’ye geri dönen eski başkonsolos Engin Arıkan`in ardindan goreve yeni atanan Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, 15 Aralık 2022’de Hollanda’daki görevine resmi olarak başladı.

Başkonsolosluğun sosyal medya hesabından Türk toplumu ve vatandaşlarına yönelik mesaj yayınlayan Ersoy, görev bölgesinde yasayan Turk kokenli vatandaşlara hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

MAHMUT BURAK ERSOY

1979 yılında Antalya’da doğmuştur.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2002 yılında mezun olmuştur. 2006 yılında ODTÜ Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. 2003-2004 yıllarında çeşitli AB projeleri kapsamında ODTÜ’de Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır.



2004 yılında Dışişleri Bakanlığı’na katılmış, İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı ve askerlik görevinden sonra Asya-Pasifik ve Afrika Genel Müdür Yardımcılığında çalışmıştır.

2007 ile 2012 yılları arasında Dakka ve Lizbon Büyükelçiliklerinde Üçüncü ve İkinci Katip olarak görev yapmıştır.

Türkiye’ye dönüşünde NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcılığında Daire Başkan Vekili olarak çalışmıştır.

2014 ile 2020 yılları arasında önce Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğinde ve ardından Nairobi Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yapmıştır



2020-2022 döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı Özel Müşavirliğinde Daire Başkanı olarak çalışmıştır.

15 Aralık 2022 tarihinde Amsterdam Başkonsolosu olarak göreve başlamıştır.

Evli ve bir çocuklu olan Mahmut Burak Ersoy, İngilizce bilmektedir.



Bir cevap yazın