• Çar. Nis 24th, 2024

YILBAŞI YAKLAŞIYOR, ORTALIK KAÇAK HAVAİ FİŞEKLERLE DOLMAYA BAŞLADI

ByHaber Merkezi

Kas 14, 2022

YILBAŞI YAKLAŞIYOR, ORTALIK KAÇAK HAVAİ FİŞEKLERLE DOLMAYA BAŞLADI

Özcan Özbay

Avrupada yılbaşı denince ilk akla gelenlerden olan havai fişekler yine gündemde. Hollanda kaçak olarak ülkeye sokulan yada satışı yapılan Havai fişeklerin peşine düştü.

Spijkenisse – Geçtiğimiz akşam bir konteyneri takip eden polis konteyner içinde Cobra 6 havai fişekli birkaç kutu buldu. Yaptığı araştırmada bu havai fişeklerle bağlantılı olabileceğini öğrendiğimiz Spijkenisse’deki Schoutstraat’ta bir araç elegeçirildi.



Her biri bir el bombasıyla aynı güce sahip 6105 adet havai fişekle ilgili Polis ikisi çocuk yaşta biride 37 yasında bir adam olduğu öğrenilen üç kişiyi tutukladı.



Çok Tehlikeli

Cobra 6 gibi yasa dışı havai fişekler yüksek patlama gücüne sahiptir ve özellikle büyük miktarlarda hayati tehlike arz eder. Bu, bu havai fişekleri bir yerleşim bölgesinde depolamak, söz konusu ev için olduğu kadar çevredeki evler için de büyük bir tehlike oluşturur.



Şikayet ederek mahallenizi güvende tütün

Polis, bu şüphelinin bu büyük miktarda havai fişeklere sahip olabileceği bilgisini aldı. Mahallenizde yasa dışı havai fişeklerin depolandığından şüpheleniyor musunuz? Lütfen 0900-8844 numaralı telefondan iletişime geçin. Ayrıca 0800-7000 aracılığıyla anonim olarak da bildirebilirsiniz.


Bir cevap yazın