• Cum. Mar 29th, 2024

HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLER ANKARA ANLAŞMASI ETRAFINDA BÜTÜNLEŞTİ

HOLLANDA`DA YAŞAYAN TÜRKLER ANKARA ANLAŞMASI ETRAFINDA BÜTÜNLEŞTİ

Özcan Özbay

1963 yılında Türkiye ve AB arasında imzalanan Ankara Anlaşması halen Hollanda ve Türkiye arasında sorun olmaya devam ediyor. Hollanda 1963 yılında imzalanan Ankara anlaşmasını yok sayan girişimlerinden geri adım atmıyor, buna karşılık ülkede yaşayan Türkler de Hollandanın bu tavrına karşı bu zamana kadar pek görülmemiş bir bütünlük sağlamış durumda.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Avukat İsmet Özkara`nın kendi insiyatifi ile başlattığı çalışma çerçevesince Hollanda genelindeki türk STK larına giderek buralarda düzenlediği bilgilendirme toplantılarına bir yenisi daha eklendi. Avukat İsmet Özkara Hollanda UID merkezinde STK temsilcileri, işinsanları ve Medya ile biraraya geldi Ankara anlaşması ve Hollanda ile ilgili geniş bir bilgilendirme yaptı.

(Foto: Mustafa Koyuncu)
Özkara konuşmasında ” Hollanda Ankara anlaşmasına aykırı karar verdi, bu yüzden de birçok vatandaşımız mağdur oldu. Hollanda bu tavrı ile hukuki bir suç işliyor. 1963 yılında yapılan Ankara anlaşmasına göre yeni çıkan kanunlar Türkiye için geçersizdir. Bu da yeni bir kanun, fakat Hollanda hükümeti ‘biz bir yeni formül bulduk bu formüle göre Ankara anlaşması geçerli değildir’ diyorlar. Fakat böyle bir karar yok.” dedi.



Yaptığı sunum ile katılımcılara Ankara anlaşmasındaki ana konuları anlatan Özkara, Hollanda nın uyuma engel olarak değerlendirdiği bazı önemli konularından altını çizdi.

Daha sonra mikrofonlarımıza konuşan gecenin ev sahibi UID Hollanda Başkanı Hasan Tekden de toplantıyı değerlendirerek “oldukça faydalı bir toplantı oldu. Kimse bir diğerinin kimliğine takılı kalmadan bir masa etrafında oturup biraraya geldiler. Malesef Hollanda da son dönemlerde halkımızın lehine olmayan kararların alınması bizi bu toplantıyı yapmaya yönlendirdi. Tek taraflı ve anti demokratik alınan kararlara biz izin vermeyeceğiz. STK lar birlik olarak buna karşı netice almak için uğraşacağız.”dedi.

(Foto: Mustafa Koyuncu)
Öte yandan ülke genelinde başlatılan imza kampanyasında suan için 5 bin online imza toplandığını belirten Avukat Özkara “2 bin imzayada elden ulaştık, yılsonuna kadar sürecek olan bu kampanyada hedefimiz 50 bin imza.”dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Sunum sonrası katılımcıların soruları cevaplandırılırken, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantiya katilan STK temsilcilikleri; UİD, HOTİAD, MÜSİAD, HTF, CHP Hollanda Birliği, Milli Görüş, TOVER, TNOP, TİKDF, HORECA BOND NEDERLAND.

İmza kampanyasına katılmak için bu linki kullanabilirsiniz. Dikkat: Mail geldikten sonra LUTFEN maildeki linki ONAYLAYIN ! Aksi Halde oyunuz gecersiz sayilacaktir. ! ⬇️

https://geenherinburgering.petities.nl/


Bir cevap yazın