• Çar. Nis 24th, 2024

HORECABOND HOLLANDA`NIN GIDA SEKTÖRÜNDEKİ ELEMAN SORUNUNU ÇÖZECEK

HORECABOND HOLLANDA`NIN GIDA SEKTÖRÜNDEKİ ELEMAN SORUNUNU ÇÖZECEK

Horecabond Nederland derneği Gıda sektöründeki personel sıkıntısına yurt dışından çare yollarını değerlendi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Horecabond Nederland derneği yaz tatili sonrası ilk Yönetim ve Denetim Kurulu toplantısını yaptı. Toplantıya T.C. Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel’in yanı sıra, Göçmen kanunu kapsamında Ankara Antlaşmasına aykırı olarak Hollanda hükümetinin son dönemde aldığı kararlara karşı bir imza kampanyası başlatan avukat İsmet Özkara da ayrıca davetli olarak katıldı.

Den Bosch’ta yapılan toplantıda misafirlere hoş geldin konuşması yapan Horecabond Nederland başkanı Tarık Saki, toplantının amacını ve ana başlıklarını sergiledi.

Daha sonra konusan Ticaret Müşavir Yardımcısı Pekel Hollanda hükümeti tarafından alınan kararların Büyükelçilik düzeyinde de ayrıca değerlendiklerini ve bu bağlamda iki ülke arası gereken çalışmaları an itibariyle yaptıklarını ifade etti.



Öte yandan Pekel, Hollanda’da Türk menşeli markaların şube açması kapmasında Türkiye hükümetinin sağladığı teşvikler hakkında da Horecabond Nederland derneğini bilgilendirdi.

Toplantı, mevcut duruma göre Türkiye’den eleman getirmenin anca yüksek nitelikli işçi ve ya öğren/çalış şeklindeki göçmen öğrenci sıfatıyla yapılan oturum başvurularının kabul olması oranının daha yüksek olduğu ve Horecabond Nederland üyelerinin de anca bu yollara baş vurarak, sektördeki eleman sıkıntısını bir nevi de olsa azaltılabileceği kanısına varıldıktan sonra, sona erdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Akabinde toplantıya kapılarını açan iş insanı Ertan Torunoğulları misafirlerine yemek ikramında bulundu.


Bir cevap yazın