• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda’da enflasyon nedeniyle gida yardimlarindan daha fazla kisi yararlanabilecek

ByHaber Merkezi

Eyl 19, 2022

Hollanda’da enflasyon nedeniyle gida yardimlarindan daha fazla kisi yararlanabilecek

Hollanda’da görülen yüksek enflasyon nedeniyle gida bankalari araciligiyla yapilan gida yardimlarindan daha fazla kisi yararlanabilecek.

Kamu yayin kurulusu NOS’ta yer alan haberde, Hollanda Gida Bankalari Vakfinin, gida bankalari araciligiyla ihtiyaç sahiplerine yapilan gida paketi basvurularindaki sartlarin yeniden düzenlendigi belirtildi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Haberde, ülkede daha fazla hanenin maddi sikintiya düsmesine sebep olan, gida fiyatlarindaki artis nedeniyle verilen kararin, hemen yürürlüge girecegi ifade edildi.

Gida bankalarinin, yapilan basvurularda hane halkinin gelirine ve sabit giderlerin düzeyine baktigi belirtilen haberde, sabit giderler çikarildiktan sonra yiyecek ve giyecek için kalan miktarin, bir hanenin gida paketi almaya uygun olup olmadigini belirledigi kaydedildi.



Verilen örnekte, iki çocuga ebeveynlerden birinin bakmasi halinde, gida bankasi basvuru kabulü için sabit giderler çiktiktan sonra cebine en fazla kalmasi gereken 450 avro sartinin, 520 avroya çikarildigi aktarildi. Sartlarin hanede yasayan kisi durumuna göre degistigi bildirildi.

Gida paketi basvuru sartlarinin genisletilmesiyle söz konusu yardimlardan daha fazla hane yararlanabilecek.

Hollanda Gida Bankalari Vakfi, geçen ay yaptigi açiklamada, gida yardimina basvuranlarin sayisinin, son iki ayda yaklasik yüzde 10 arttigini belirtmisti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Ülkede enflasyon, enerji ve gida fiyatlarindaki artisin etkisiyle agustosta yillik yüzde 12 ile 1975 yilindan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulasmisti.

Kaynak: AA / Abdullah Asiran – Güncel

Bir cevap yazın