• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da Bodegraven-Reeuwijk Belediyesinden Twitter’a dava

ByHaber Merkezi

Eyl 19, 2022

Hollanda’da Bodegraven-Reeuwijk Belediyesinden Twitter’a dava

Hollanda’nin Bodegraven-Reeuwijk Belediyesi, kasabada “satanist pedofili suçlari” islendigi seklindeki iddialara iliskin içerikleri kaldirmasi talebiyle Twitter’a dava açti.

Hollanda’nin kamu haber ajansi NOS’nin haberine göre Bodegraven-Reeuwijk Belediyesi, kasaba hakkinda Twitter’daki pedofili iddialarinin kaldirilmasi için sirkete dava açti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Haberde “satanist pedofili suçlari” islendigi seklindeki iddialar üzerine birçok kisinin ülkenin idari baskenti Lahey yakinda bulunan kasabayi ziyaret ettigi belirtildi.

Kasabadaki Vrederust mezarligini ziyaret edenlerin, pedofili kurbani oldugunu düsündükleri kiz çocuklarinin mezarlarina çiçek biraktigi ve kasabada huzurun bozuldugu bilgisi yer aldi.

Haberde, üç komplo teorisyenine ait hesaplarin kapatilmasina ragmen iddialara iliskin twitlerin hala dolasimda olmasi nedeniyle Twitter’a karsi dava açildigi aktarildi.



Twitter avukatlarinin davayi “abartili” buldugu ve dolasimdaki ilgili tüm twitlerin silinmesinin ifade özgürlügünü engelleyebilecegi seklindeki degerlendirmelerine yer verildi.

Mahkemenin belediyenin talebine iliskin kararini 10 Ekim’de verecegi kaydedildi.

Komplo teorisyenleri hapiste

Belediye, iddialari sosyal medyadan yayan Micha K. Wouter R. ve Joost K. isimli kisilere karsi geçen yil dava açmisti.

Mahkeme, iddialari çikardigi anlasilan üç komplo teorisyeni hakkinda hapis cezasi ve 215 bin avro tazminat ödemelerine hükmetmisti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hükümlülerin, aralarinda Basbakan Mark Rutte ve Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakani Hugo de Jonge gibi isimlerinde yer aldigi birçok kisiyi tehdit ettigi gerekçesiyle de hapis yattigi bilgisine yer verilmisti.

Kaynak: AA / Selman Aksünger

Bir cevap yazın