• Cum. Mar 29th, 2024

ALLAH YAZISINI AYAKLAR ALTINA ALDILAR, BUNA BİR TEK DENK PARTİSİNDEN TEPKİ GELDİ

ALLAH YAZISINI AYAKLAR ALTINA ALDILAR, BUNA BİR TEK DENK TEPKİ GÖSTERDİ

DENK Milletvekili Stephan van Baarle Alkmaar’da düzenlenen sergide ayaklar altına alınan Allah lafzı hakkında yetkililerden hesap sordu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
DENK Milletvekili Stephan van Baarle Alkmaar Kilisesinde düzenlenen ‘Common Ground’ (Ortak Payda) adlı sergide ayaklar altına alınan Allah lafzı hakkında sergi yetkililerini hesap vermeye davet etti.



Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan DENK Milletvekili Stephan van Baarle yetkililerle irtibata geçtiklerini belirterek “İnternet ortamında Alkmaar’daki bir sergide yere yerleştirilmiş Allah lafzı üzerine insanların ayakkabılarıyla bastıklarının görüntüleri dolaşmaktadır. Birçok insan kutsal sayılan dini sembollerin bu şekilde yere serilmesini hakaret olarak algıladıklarını ifade ettiler.”dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Baarle aciklamasina soyle devam etti; “Allah lafzının yere serilmesi fevkalade uygunsuz bir davranıştır ve birçok inananı üzüntüye sevk etmiştir. Serginin bittiğini ve sanatçının özür dilediğinin haberini almış bulunmaktayız. DENK Partisi olarak sergiyi düzenleyen organizasyondan böyle bir hatanın nasıl gerçekleşebildiğine dair bir açıklama istedik. Özür dilenmesi iyi bir gelişme, fakat önemli olan Hollanda’da herkesin birbirinin dini sembollerine karşı daha fazla saygı göstermesidir. Bu sebepten dolayı sergi yetkililerine söz konusu olaydan nasıl ders çıkartacaklarını ve gelecekte dini sembollerin uygunsuz kullanılması suretiyle insanların incinmesinin önünü nasıl alacaklarına dair açıklık getirmelerini istedim.”.


Bir cevap yazın