• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDA, ANKARA ANLAŞMASINA KESİN TAVRINI KOYDU…TANIMIYOR

HOLLANDA, ANKARA ANLAŞMASINA KESİN TAVRINI KOYDU…TANIMIYOR

Özcan Özbay

Hollanda 1963 yılında imzalanan Ankara anlaşmasını yok sayan tavrını netleştirdi, Ankara anlaşmasını tanımıyor. Türkler için Danışma Kurulu (İOT) bu konuyu Avrupa Komisyonuna götürüp Hollanda`yı şikayet etmek için girişimlerde bulundu. Bunun yanı sıra birde imza kampanyası başlattı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız konunun takipçisi Avukat İsmet Özkara Hollanda`nın tavrının yanlış olduğunun altını çizerek “Hollanda uyum yasası, Hollanda dan başvuru hakkı gibi belirli hakları tanımıyoruz diyor.”dedi.



Özkara İOT nin konuyu Avrupa Komisyonuna götürmesinin yanı sıra başlatılan imza kampanyasına herkesin katılması gerektiğini vurgulayarak “Hollanda hakkımız olanı görmezden gelirken ülkede yaşayan vatandaşlarımızın haklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Başlatılan imza kampanyasına destek için en geniş tabanlı Hollanda Diyanet vakfı ile de temaslarımız sürüyor. Yakın zamanda toplantı yapacağız. Bize lazım olan en az 50 bin imzanın toplanması zor bir olay değil ama sadece insanlarımızın haklarına sahip çıkmaları gerekiyor.”dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
İmza kampanyasına katılmak için Lütfen alttaki linki tıklayarak formu doldurun ve daha sonra emailinize gelen yazıyı tıklayarak linki onaylayın.

İMZA KAMPANYASI İÇİN TIKLAYIN



Bir cevap yazın