• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’da otobüs soförlerinden grev

ByHaber Merkezi

Haz 26, 2022

Hollanda’da otobüs soförlerinden grev

AA – Selman Aksünger

Hollanda’nin birçok kentinde otobüs soförleri, ücretlerin artirilmasi, is yüklerinin hafifletilmesi ve daha iyi toplu is sözlesmesi talebiyle greve gitti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
FNV sendikasinda yapilan açiklamada, bugün Groningen, Almere, Waalwijk sehirlerindeki otobüs soförlerinin greve basladigi, pazartesi günü de Bunnik, Mijdrecht, Montfoort, Amersfoort, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede, Zeist ve Utrecht sehirlerindeki otobüs sürücülerinin greve katilacagi kaydedildi.


Açiklamada, FNV Sendikasi Direktörü Lutz Kressin’in “Otobüs firmalari çalisanlarinin daha fazla çalisip daha az kazanmasini istiyor. Bunun güçlü bir toplu is sözlesmesiyle kirilmasi lazim.” ifadelerine yer verildi.

Sendika, son dönemde agir çalisma sartlari, personel eksikligi, hayat pahaliligi gibi problemlere dikkati çekerek isçi haklarina daha fazla saygi gösterilmesini, çalisma kosullarinin, ücretlerin ve emeklilik sartlarinin iyilestirilmesini, personel eksikliginin giderilmesini ve daha iyi bir toplu is sözlesmesi talep ediyor.



Grev sebebiyle birçok kentte seferler bugün yapilamazken Hollanda ulusal demir yollari sirketi Nederlandse Spoorwegen (NS) ise personel eksikligi sebebiyle bugün ve yarin yapilacak seferlerde aksamalar olacagini açikladi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Son dönemde enflasyondaki artis Hollandalilari da rahatsiz ediyor. Ülkede, temel gida ve enerji ürünleri basta olmak üzere genel fiyatlardaki yükselis dikkati çekiyor.

Bir cevap yazın