• Cts. Tem 27th, 2024

EĞER HALA 800 EURO ENERJİ YARDIMI ALMADIYSANIZ MUTLAKA OKUYUN..!

ByHaber Merkezi

Haz 17, 2022

EĞER HALA 800 EURO ENERJİ YARDIMI ALMADIYSANIZ MUTLAKA OKUYUN..!

Özcan Özbay

Artan enerji giderleri nedeniyle Hükümetin orta ve düşük gelirli vatandaşlar için hazırladığı 800 euroluk enerji yardımı almayanlar için bir kampanya başlatıldı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda Sosyal işler Bakanlığı tarafından hazırlanan enerji yardım paketi için henüz başvuruda bulunmayanlara bir nevi hatırlatma olarak ta kabul edilirken, Sosyal ödenek alanlara bu yardım otomatik olarak yapıldı.



Yeni kampanya çerçevesince duyurunun yapıldığı Mart ayı ortalarından bu yana beklenenin çok altında bir müracaat olması Sosyal işler bakanlığını harekete geçirdi. Durumdan haberleri olmadığı düşünülen vatandaşları yeniden bilgilendirmek maksadı ile yeni bir başlangıç olarak bu kampanyayı başlattıklarını belirten sosyal işler bakanlığı yetkilileri bu kampanyada daha geniş bir kitleye ulaşmak amacı ile işveren ve işçi örgütleri, sektör dernekleri, konut şirketleri, enerji tedarikçileri, yaşlılar dernekleri ve toplumsal kuruluşlara dijital ve basılı el ilanları dağıttı. Bakanlık, bu kuruluşlar vasıtasıyla dar gelirli vatandaşlara ulaşarak, onların başvuru yapmalarını teşvik etmeye çalışacaklarını açıkladılar.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Belediyeler bu yardım için hane başına Ocak 2022’deki net gelirlerine bakıyor. Hane geliri; kişinin kendi geliri veya çiftlerin toplam geliri anlamına geliyor. Bu hesaplamada tatil paraları gelir hesabına dahil edilmiyor.


800 euroluk ek enerji ödeneği hibe olarak verildiği için bu yardım sağlık (zorgtoeslağ) ve kira (Huurtoeslağ) yardımlarını etkilemiyor.

Henüz bu yardımdan faydalanmamış ve faydalanmak isteyen vatandaşlar ikamet ettikleri belediyelerden yada (0800 – 8115) numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecekleri açıklandı.

Bir cevap yazın