• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDADA YETKİLER HALKI SICAKLARA KARŞI UYARDI

ByHaber Merkezi

Haz 18, 2022

HOLLANDADA YETKİLER HALKI SICAKLARA KARŞI UYARDI

Özcan Özbay

Hollanda’da iki gündür 30-31 derecelerde olan hava sıcaklığının sağlık sorunlarına neden olmasının önüne geçmek için devlet kurumları ve uzmanlar bazı uyarılarda bulundu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda Bayındırlık ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, özellikle ülkenin güney bölgelerinde yollarda oluşabilecek acil durum ve olası arızalara karşı biz dizi önlem aldıklarını açıkladı.

Ayrıca, sağlık sorunu olan yaşlıların sokağa çıkmamaları, bol sıvı tüketimi ve güneş koruma kremi kullanımı tavsiye edildi.


Öte yandan KNMI, aşırı sıcak nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı.

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) özellikle Hollanda’nın güneyi için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda ülkenin güney doğu kesimlerinde sıcaklıkların bugün öğleden sonra 35 dereceye kadar çıkacağı belirtildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
KNMI “sarı kodlu” sıcak uyarısının akşam saat 21:00’e kadar geçerli olacağını özellikle yaşlı ve sağlık problemleri yaşayan vatandaşların, bu durumdan etkilenebileceğini duyurdu.

Meteoroloji Enstitüsü “son derece sıcak bir gün” olarak belirttiği uyarıda vatandaşların yeterince sıvı tüketmeleri ve hem kendilerini hem de evlerini serin tutmalarını tavsiye etti.



Uyarıda ayrıca 30 derecenin üzerindeki sıcaklık ve buna ek olarak yaşanacak yüzde 70’lik yüksek nem kombinasyonunda bayılma riskinin artıracağı veya başka fiziksel rahatsızlıkların olabileceği belirtildi. Özellikle araç içerisinde kapalı ortamda uzun süre kalınmaması gerektiği vurgulandı.

Bu akşam ve gece saatlerinde batı ve kuzeyde bulutlar artacak ve yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek.


Bir cevap yazın