• Sal. Nis 23rd, 2024

Rotterdam da iki kişiyi taşıyan uçak düştü, ceset arama çalışmaları sürüyor

ByHaber Merkezi

Haz 6, 2022

Rotterdam da iki kişiyi taşıyan uçak düştü, ceset arama çalışmaları sürüyor

Özcan Özbay

Dün akşam saatlerinde Rotterdam Limanı üzerinde uçuş esnasında nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple düşen küçük özel uçağa ve içindekilere hala ulaşılamadı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Edinilen bilgiye göre Rotterdam Limanındaki Çaland kanaal a düştüğü tahmin edilen uçakta personel haricinde iki yolcunun bulunduğu ancak hiç birinden suana kadar bir haber alınamadığı öğrenildi. Yetkililer uçak personeli ve iki yolcunun yaşam şanslarının pek olmadığı görüşünde.



Uçağın düştüğü haberinin hemen ardından başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları kötü hava koşulları ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle durduruldu. Ekipler Sabah erkenden başladıkları arama çalışmalarında havadan ve denizden dron, helikopter ve teknelerle yoğun şekilde sürdüğünü açıkladılar.

Bölgede akıntının çok fazla olduğunusöyleyen bir yetkili soner botu kullanılarak şu altındaki nesneleri daha kolay tespit etmeye çalışacaklarını belirtti.


Henüz uçağın ana gövdesinin bulunamamasına rağmen suda yüzen can yeleklerinin yanı sıra giysi, petrol izi ve uçağın bir kanadının bulunduğu açıklandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Rotterdam-Rijnmond Güvenlik Bölgesi sözcüsü verdiği demeçte, düşen uçak Pazar günü erken saatlerde kuzey Almanya’dan havalandığı ve kuzey Fransa’ya gitmek için yola çıktığını ancak Rotterdam limanı üzerinde nedeni henü zbilinmeyen bir şekilde düştüğünü açıkladı. Acil servis ekiplerinin, suda çeşitli ekipmanlarla iki kişiyi aradıklarını belirtirken Rotterdam-Rijnmond Güvenlik Bölgesi, profesyonel dalgıçların da katıldığı bir ekiple 24 metre derinlikte arama yapmaya başladığını bildirdi.


Bir cevap yazın