• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda mahkemesinden DEAS’li 12 kadinin ve 29 çocugun geri getirilmesi karari

ByHaber Merkezi

May 13, 2022

Hollanda mahkemesinden DEAS’li 12 kadinin ve 29 çocugun geri getirilmesi karari

AA – Abdullah Asiran

Hollanda’da Rotterdam Mahkemesi, hükümetin Suriye’de bulunan terör örgütü DEAS’li 12 kadinin ve 29 çocugun geri getirilmesi gerektigine karar verdi.

Kamu yayin kurulusu NOS’taki habere göre mahkeme, Hollanda Savciliginin sorusturma baslatabilme hakkini kaybetmemesi için Suriye’de bulunan DEAS üyesi 12 kadinin ve 29 çocugun dört ay içinde geri getirilmesi gerektigine hükmettigi belirtildi.

Haberde, kapali bir oturumda alinan ve medyaya sizan kararin NOS’a konusan mahkemenin sözcüsü tarafindan dogrulandigi ifade edildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda’nin, terör örgütü DEAS’a katilmak için Suriye’ye giden kadinlari yargilamak istedigi, kadinlarin kendilerini savunabilmeleri için daha önce benzer davalarda verilen kararlarda oldugu gibi Hollanda’ya getirilmelerinin sart oldugu kaydedildi.

Yargicin daha önceki davalarda hiç bu kadar büyük bir grup DEAS üyesinin ülkeye geri getirilmesi konusunda karar vermedigi aktarildi.

Daha önceki davalarda, DEAS’li kadinlari Hollanda’ya getirmek için mahkeme tarafinca 6 aylik bir süre verildigi, Rotterdam’daki yargicin bunun ilk defa 4 ay içinde tamamlanmasi gerektigine karar verdigi belirtildi.



Bu yilin baslarinda Hollanda hükümetinin, Suriye’nin kuzeyindeki bir kampta bulunan 5 DEAS’li kadini ve 11 çocugunu geri getirdigi, bunlarin terör örgütüne üye olmalarindan veya terör saldirisi planladiklarindan süphelenildigi bilgisi paylasildi.

DEAS’li kadinlarin geri getirilmesinden yana olmayan hükümetin sorusturma hakkini kaybetmek istemedigi için bunu yapmaya karar verdigi bildirildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Savciligi, dün ülkeye ilk geri getirilen DEAS’li bir kadin hakkinda terör örgütüne üye olmaktan 8 yil hapis cezasi istemisti.


Bir cevap yazın