• Çar. Nis 24th, 2024

16. Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması 28 Mayıs’ta

ByHaber Merkezi

May 12, 2022

16. Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması 28 Mayıs’ta

Özcan Özbay

Altays Folklor vakfı tarafından Geleneksel olarak düzenlenen Hollanda`nın ilk ve tek Halk oyunları yarışması Pandemi nedeniyle sorunlu olarak iki yıl ara verdikten sonra bu yıl 16. kez düzenlenecek.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

16. Hollanda Halk Oyunları Yarışması, (16e Nederlandse Kampıoenschappen Turks Volksdansen) 28 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00 de Rotterdam Zuidplein Tiyatrosunda gerçekleşecek.

Yarışmanın organizatörü Altay Demirci konu ilgili olarak medya mensupları ile bir araya geldi. Demirci basın toplantısında şöyle konuştu, 2004′ten bu yana her yıl düzenlediğimiz Hollanda Halk Oyunları Yarışması Pandemi nedeniyle iki yıl gibi bir süre mecburi ara verdikten sonra yeniden düzenlenecek. Zuidplein Tiyatrosunda gerçekleşecek olan yarışma 7 ayrı katagoride gerçekleşecek ve 7 ekip bu katagorilerde kıyasıya yarışacaklar. Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunların sergileneceği yarışmanın kriterleri büyük önem arz ediyor. Buna göre, performans, kıyafet, kareografi, müzikle uyumu dereceye gireceklerin belirlenmesinde önemli tercih sebebi olacak” dedi.

Basın Mensuplarının sorularınıda cevaplayan Altay Demirci Katılımın düşük olmasının sebebinin pandemi nedeniyle iki yıllık ara verilmesi yüzünden ekiplerin çoğunun dağıldığını belirterek “Eğer bu yıl devam etmezsek daha da büyük bir ara verilir ve kalan ekipler de dağılır diye bu yıl devam etmeye karar verdik. Belçikadan, Almanyadan ekipler katılacaklar. 7 katagoride 8 ekip katılıyor. iki bölüm halinde yapacağız. Gecede canlı müzik performansları olacak. Amsterdam ve Rotterdam başkonsoloslarımız ile büyük elçimiz sayın Şaban Dışlı beyde katılacak. 5 Kişilik jüride bu işi bilen değerli isimler bulunuyor. Türkiyeden gelecek misafirlerimiz var.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Türk Halk Dansları Vakfı tarafından bu yıl 14. kez düzenlenecek olan ‘Hollanda Halk Oyunları Yarışması’na Hollandalı grupların yanısıra bu yıl Belçika ve Almanya dan da ekipler katılacak.

Yer : Theater Zuidplein
Tarih : 28 Mayıs Cumartesi
Adres : Zuidplein, 3083 CX Rotterdam



Bir cevap yazın