• Per. Mar 28th, 2024

SABAH MARDAN`A KRALİYET NİŞANI

Özcan Özbay

Hollandanın sevilen simalarından müzisyen Sabah Mardan Hollanda da yaptığı çalışmalar nedeniyle Kraliyet Nişanı ile ödüllendirildi.

Hollanda Kralı Williem Alexander adına Horst aan de Maaş belediye başkanı Ryan Palmen tarafından kendisine takdim edilen Kraliyet nişanını alan Sabah Mardan böyle bir ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Sabah Mardan kimdir?

Uzun süre Mülteciler bürosunda limburg eyaletine yerleşen mültecilere rehberlik etti, Mültecilere Hollanda toplumuna uyum sağlamaları için yol gösterdi ve yardım etti. 2010 dan bugüne kadar Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu( ITAR )nun kurucularından olup 2013 e kadar genel sekreterliğini ve daha sonra genel başkanlığını yaptı, Venlo Türk Sanat Vakfının kurucusu olup genel başkanlığını yürütmektedir. Venlo islam mezarlığının yönetiminde yer almaktadır. Hollanda’nın Limburg Eyaleti’nde Sağlık Bakım Platformu (PAZ) yönetim kurulu üyeliği, Venlo Türk Sanat Vakfı yönetim kurulu başkanlığı ile Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmaktadır.



Bir dönem Venray Müzik Okulu’nda müzik eğitmenliği yapan Mardan, kültür-sanatla olan ilişkisini kesmeyerek, Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) Sahne Sanatları Enstitüsü’nde denetleme kurulu başkanlığı sürecini 2017 yılına kadar sürdürdü.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Sabah Mardan`ın üyesi olduğu kurumlar;

Provencial Platform Diversitet, (yurttaşlık Komisyon Danışma üyesi)
Venlo Müslüman Mezarlığı Denetleme Kurulu üyesi,
Limbrug Eyaleti WMO Ambaşsador olarak gönüllü olarak görev yapmakve Avrupa Ülkücüleri İstişare Heyeti Yönetim Kurulu üyesi.

Mardan, Türkçe, İngilizce, Arapça, Hollandaca, Azerice ve Kürtçe dillerini iyi derecede konuşmaktadır. Mardan evli ve bir çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın