• Cts. Nis 27th, 2024

BEYAZAY HOLLANDA DAN ENGELSİZ İFTAR

ByHaber Merkezi

Nis 26, 2022

BEYAZAY HOLLANDA DAN ENGELSİZ İFTAR

Özcan Özbay

Hollanda Beyazay Derneği pandemi sonrasında ilk büyük iftar organizasyonunu Engelsiz İftar başlığı altında gerçekleştirdi.

Misafirlere bir hoşgeldin konuşması yapan Beyazay Hollanda başkanı Aynur Gül Çakır Pandemiden ötürü uzun bir süredir birarada olunamadığını ancak şimdi yeniden eskisi gibi bir araya gelinmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek neden bu iftar programına Engelsiz iftar programı dendiğini anlattı.

Çakır konuşmasında “Günümüzde artık Engelin fiziksel değilde çevreden kaynaklanan sorunlar olduğu görülmüştür. İnsanların ‘sen bunu yapamazsın’ önyargısı nedeniyle insanlara fırsat verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Yapılacak her düzenleme hayatın her alanına eşit ve özgür bir şekilde ulaşımını sağlamak bakış açısı ile yapıldığında daha iyi sonuçlar verecektir buna inanıyorum. Kimsenin sen bunu yapamazsın ön yargısına kulak asmadan, hayatın içerisinde daha çok yer alarak engelleri ortadan kaldırabiliriz.”dedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Daha sonra mikrofona Rotterdam Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Dr. Ali Parlak davet edildi. Parlak konuşmasında “Beyazay derneği ile yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Gerçekten mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz ile bizleri buluşturdular, kendilerine bunun için çok teşekkür ediyorum.”dedi. Dr. Ali Parlak`a çalışma süresi içerisinde Beyazay derneğine olan katkılarından ötürü çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Sonrasında Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz mıkrofona gelerek “Mecburi pandemi arasından sonra bir araya geldik, gördükki birbirimizi özlemişiz. Bir arada olmaktan mutluyum, bunu sağlayan Beyazay derneğinede teşekkür ederim.”dedi. Başkonsolos Yılmaz ayrıca Rotterdam Başkonsolosluğunda Aile ve sosyal hizmetler danışmanlığı hizmeti başlattıklarını duyurdu. Konuşmasının ardından Beyazay derneği başkanı Başkonsolos Aytaç Yılmaz a da katkılarından ötürü çiçek ve teşekkür belgesi takdim ettiler.

Son olarak konuşan Lahey Büyükelçisi Şaban Dışlı de konuşmasında “Çok değerli gönül dostları bende huzurlarınızda bu güzel geceyi organize eden, birlikteliğimizi toplumun her kesimine yaymaya çalışan Beyazay derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum.”dedi. Vatandaşların gelecek Kadir gecesi ve Ramazan Bayramınıda kutlayan büyükelçi Dışlı ye çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Daha sonra Yusuf Meral ve arkadaşlarının seslendirdikleri türküler ve ilahilerle iftar vakti beklendi. Yusuf Meral in ezan okuması ile iftar açıldı.

İftarın hemen ardından yapılan çekiliş ile belirlenen Beyazay derneği üyelerine süpriz hediyeler dağıtıldı. Programın en sonunda da tüm davetliler ve protokolü sahneye davet eden Yusuf Meral Beyazay derneği için hazırladığı şarkıyı birlikte seslendirdiler.



Bu anlamlı ve güzel organizasyonun baş mimarı Beyazay Hollanda başkanı Aynur Gül Çakır mıkrofonlarımıza yaptığı konuşmasında “Öncelikle uzaktan yakından katılan tüm misafirlerimize ve dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bri akşam oldu. Engelli engelsiz birarada çok güzel bir iftar yaptık. Birdahaki programlarda tekrar bu coşkuyu yaşamak dileğiyle herkesi Beyazay ı kucaklamaya davet ediyorum.”dedi.



Bir cevap yazın