• Per. Nis 18th, 2024

ÇOCUKLAR ROTTERDAM BAŞKONSOLOSLUĞU`NU 23 NİSAN MARŞLARI İLE ÇINLATTI

ByHaber Merkezi

Nis 23, 2022

ÇOCUKLAR ROTTERDAM BAŞKONSOLOSLUĞU`NU 23 NİSAN MARŞLARI İLE ÇINLATTI

Özcan Özbay

Tüm yurtta ve Türki Cumhuriyetler ile yurtdışı temsilciliklerinde kutlanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatür`ün başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı miniklerin de katılımı ile Rotterdam Başkonsolosluğunda çoşkulu bir şekilde kutlandı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Ev sahipliğini Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz ve eşi Belgin Yılmaz’ın yaptığı, Başkonsolosluk konferans salonunda gerçekleşen kutlamaya, Hollandanın tanınmış müzik adamlarından Semih Arıkan`ın Müzik Okulu Do Re Mini öğrencileri ve aileleri katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama töreninde Başkonsolos Aytaç Yılmaz günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Tüm misafirlere hoşgeldiniz diyen Başkonsolos Aytaç Yılmaz “2 yıldır malesef pandemi ile uğraşıyoruz. Zor bir 2 yıl geçirdik. Şimdi tekrar kaldığımız yerden devam ediyor olmak ve sizleri burada görmekten çok mutluyuz.”dedi.

Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti “Türkiye büyük millet meclisinin 102. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak üzere bir araya geldik. Hollanda ve Türkiyenin güzel çocukları var bu gün burda. Hollanda da büyüyen çocuklarımızın Ulusal Bayramlarını idrak etmeleri büyük önem taşıyor. Bu konuda en önemli görev süphesiz Anne ve Babalara düşüyor. Kral gününü kutlarken, 23 Nişanımızı veya Ramazan Bayramımızı ihmal etmeyiz. Her ikisinide kutlayabildiğimiz ölçüde zengin ve güçlü olduğumuzu unutmamalıyız. Geçmişimizi ve değerlerimizi bilmez isek bu günü ve geleceği de kucaklayamayız.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Daha sonra Ünlü Müzik Adamı Semih Arıkan ın Müzik Okulu Do Re Mini öğrencilerinin hazırladığı müzik bölümüne geçildi.



Semih Arıkan da mikrofonlarımıza yaptığı konuşmasında “Bu gün 23 Nisan hep neşe doluyor insan. Neşe dolmamak elde değil. 102 yılını kutluyoruz Meclisimizin açılışının. Vatandaş olma bilincine erdiğimiz gün. Çok önemli bir gün. Bu gün burada bağlama, keman gitar piyano ve san öğrencilerimiz bir dinleti sundular. Konser gibi bir şey oldu. Marşlarımızı okuduk. 23 Nisan`ı coşku ile kutladık. Öğrencilerimiz ve aileleri derken yaklaşık 100 kişi ile güzel bir program oldu. “dedi.


Programa Semih Arıkan Müzik Okulundan Semih Arıkan, Veysel Cesur (perkisyon ve gitar), Julia Tavid (piyano öğretmeni), Burak Savaş (keman piyano hocası), Ege Şahin (gitar hocası) ve Feza Arıkan (yönetici) olarak katılırlarken 33 de öğrenci katıldı. 25 i keman, piyano, gitar, san sunumları yaptılar, 6 sida bağlama çaldılar.


Program sonunda tüm öğrenciler ve katılımcılar Başkonsolos Aytaç Yılmaz ve eşi Belgin Yılmaz ile birlikte 23 Nisan marşını Türk Bayraklarını sallayarak birlikte okudular.

Bir cevap yazın