• Cum. Nis 26th, 2024

Hollanda Musiad Davetlilere İftar Yemeği Verdi

ByHaber Merkezi

Nis 19, 2022

Hollanda Musiad Davetlilere İftar Yemeği Verdi

 

 

 

 

Hollanda Müsiad Davetlilerine Turks Restaurant Laila Utrecht’te İftar Yemeği Verdi.

Müsiad’ın verdiği iftar yemeğine T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak, Büyükelçilik ve Konsoloslukların Çalışma ve Sosyal Ateşelikleri, Hollanda THY Genel müdürü Cengiz İnceosman, Türkiye Müsiad genel başkanı Mahmut Asmalı, Hotiad Başkanı Hikmet Gürcüoğlu,  Ertan Torunoğulları, Müsiad Bölge Temsilcileri ve Üyeleri ile UID Uluslararası Demokratlar Birşiği Hollanda Bölge Başkanı Hasan Tekten Katıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda Müsiad Genel Başkanı Ali Köklü iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmasında, “Sayın Büyükelçim, Başkonsoloslarım, Genel başkanlarım, şube başkanlarım, yönetim kurulu üyelerim, değerli Musiad dostları ve sevgili basın mensupları,

Uzak yakın demeyip bu kıymetli günde, Musiad Hollanda iftar programımıza eşlik ederek soframızı paylaştığınız, bereketini artırmak istememize vesile olduğunuz için hepinize hoşgeldiniz diyor, saygı, sevgi ve selamların en güzeli, Allah’ın selamı ile selamlıyorum, esselamunaleyküm, Hay ve Kayyum olan Allah’ın rahmeti, bereketi üzerinize olsun. Cenabi Hakk’a şükürler olsun ki, her sene Ramazan ayında, şu bereketli iftar sofralarımız vesilesiyle, MÜSİAD’ın teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını, tekrar tekrar tecrübe etme imkânı buluyoruz. Oruç, nasıl, yalnızca aç kalmak değilse, iftar da, yalnızca yemek değildir. Tohumlarını, 9 Mayıs 1990’yılında, bir avuç genç ve yürekli işadamlarının toprağa attığı MÜSİAD, 32 yılın sonunda kocaman bir çınara dönüştü. Kökleri Anadolu’nun Ahilik bilinci ile derinleşen, dalları dünyanın dört bir yanında Erdemli ve Ahlaklı iş yapabilme düşüncesi ile yeşeren MÜSİAD, bugün uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

MÜSİAD, sadece bir iş adamları derneği değildir. 32 yıldır düzenlediğimiz bütün organizasyonlar, hazırladığımız raporlar, savunduğumuz fikirler ve inandığımız değerler, bunun göstergesidir.

MÜSİAD olarak her zaman hem kendimiz hem de yaşadığımız ülkelerimizin ve anavatanımız Türkiye’nin gelişimi için var gücümüzle çalıştık. Kendimizi geliştirdik, önceki başkanlarımızın vizyonu ve çalışma arkadaşlarımızın değerli çabalarıyla teşkilat yapımızı güçlendirdik. Bugün, Türkiye’de 83, Türkiye dışında ise 81 ülkede 164 noktada var olan bir MÜSİAD’a ulaştık.



AGİK programımız kapsamında başkanlar, sektör kurulları, diplomatik ilişkiler ve genç MÜSİAD başkanlar toplantısı yapılacaktır. Ayrıca mini fuar niteliğinde olacak olup firma stantları açılacaktır. İki yılda bir düzenlediğimiz, dünyanın dört bir yanından, binlerce iş insanının katılım sağlayacağı 19. MÜSİAD EXPO’yu da, 02-05 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle sizleri, 19. MÜSİAD EXPO’da görmekten memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum.


MÜSİAD, hayata geçirdiği projelerle, farklı ülkelerdeki sanayici, yatırımcı ve girişimcilerimizin önünü açacak bir atılım içerisinde. Yeniden dizayn edilen MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı da bu anlayış ile kurgulanıyor, kıtaları birleştirecek bir Ticaret Ağı inşa ediliyor. Türk-Arap İş Zirvesi de bu kapsamda İstanbul dışına taşınarak, bölgesel dinamiklere dokunmak isteniyor. 10-12 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşecek 2.Türk-Arap İş Zirvesi ve 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek MÜSİAD EXPO 2022 gibi organizasyonlar ve bununla birlikte 9 Mayıs’ta düzenlenecek Türkiye’nin Gücü Ödülleri Programı ve 14 Haziran’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi inşa edilen değerler zincirine kıymet katacaktır.


MÜSİAD’ımızda yakın zamanda gerçekleşen değişim süreci ile beraber bayrağı devralan Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı Bey’ in liderliğinde oluşan yeni yönetim kadrosu da benzer heyecan ve azimle göreve başladı. MÜSİAD’ daki bu görev değişimi, dünyanın da büyük bir değişimin eşiğinde olduğu günlere rastladı.

Turkiye’ de direkt olarak ve en çok yatırımcı firma ile üst sırada yer alan Hollanda ile yine Türkiye arasında yapılan toplam işlem hacmi 12.5 milyar avro’ya ulaşmiştır. Musiad Hollanda ise bu yeni dönemde yerel ve de global de daha da güçlenecek ve ülkelerimiz arasındaki ticari köprü misyonumuza da katbekat eklemeler yapıp, ulaşılan işlem hacminin daha yukarılara taşınmasında etkin rol oynayacaktır. Özellikle önemsediğimiz konulardan sadece birisi olan Hollanda’da nesilden nesile aktarılamayan başarılı firmaların tespitini yaparak, sonlandırılmalarının önüne geçmek, ekonomiye tekrar kazandırılmasını sağlamak için sektöründe yatırımcı üye firmalarımız ile eşleştirme yapıp, sadece buradan Türkiye’ye değil, oradan da buraya yatırımcılarımızın gelmelerine vesile olmak istiyoruz. Sizlerin de önem verdiğini bildiğimiz Musiad ticaret ofisimiz ile de iletişim halinde kalarak ilişkilerimizin daha önceki normal seviyesine dönmeye başladığı bu süreçte her iki ülkeyi daha da yakınlaştıracak, yukarıda bahsettiğimiz cazibe merkezleri oluşturmak için Hollanda olarak atılımları hızlandırmamız gerektiğini bilmekteyiz.

MÜSİAD dostlarına en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyor, Cenabı Hak tan bereket ve mağfiret diliyorum. Allah’ın selamı üzerimize olsun, saygılarımla.

T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, “Allah birlik beraberliğinizi bozmasın. Hollanda ile Türkiye arasındaki ticaret hacmimiz gün geçtikçe büyümektedir. Bu büyümede Türkiye’de ve Hollanda’daki işverenlerin katkısı büyüktür. İşçi olarak geldiğiniz Avrupa’da birçoğunuz işveren durumuna geldiniz, Türkiye ve Hollanda ekonomisine katkılarınız göz ardı edilemez. Hayırlı iftarlar dilerim” dedi.

Türkiye Müsiad genel başkanı Abdurahman Kaan, “11 ayın sultanı Ramazan ayında Türkiye’de ve Avrupa’daki Müsiad teşkilatlarımızı dolaşarak istişarelerde bulunuyoruz. Birlikte iftar yemeklerine katılarak oruçlarımızı açıyoruz. Bulunduğunuz ülkelerde asimile olmadan uyum sağlayarak vatanınıza, dilinize, dininize, kültürünüze sahip çıkarak önemli yerlerde görevler almalısınız. Bugün görüyorum ki Avrupa’da birçok Türk işveren bulunmaktadır. Birlikte hareket ederek haklarınıza sahip çıkarak başarıyı yakalayacağınıza inanıyoruz” dedi.

İftar Yemeğinden sonra plaketler sunuldu hediyeler verildi.

Bir cevap yazın