• Per. Nis 25th, 2024

Trabzon Belediye Başkanı Hollanda’yı Ziyaret Etti

ByHaber Merkezi

Mar 27, 2022

Trabzon Belediye Başkanı Hollanda’yı Ziyaret Etti

Trabzon belediye başkanı Murat Zorluoğlu Arnhem Türkiyem Camii ve Ede Ulu Camii’nde hemşerilerine hitaben yaptığı konuşmasında,

” O sene bu sene değil her sene şampiyon olmak istiyoruz. Yazın tatil sezonunda Avrupa’dan gelecek Türkler için Hüseyin Avni Aker stadyumunda büyük festival düzenleyeceğiz.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Trabzon şehrimizin sahil şeridinde yeşil alan düzenlemesi yaparak vatandaşlarımızın rahatlıkla piknik yapmasını sağladık. İlçelerimizdeki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Maloz bölgesinde 5 bin kişilik camii yapıyoruz. Camiye yakın olan 200 dönümlük alanda İstanbul’daki Kapalı Çarşı gibi büyük bir alışveriş merkezi yapacağız. Bu çarşının içinde ayrıca kuyumcuların da yeri olacaktır.

Trabzon’daki otobüs terminali eski durumdadır, en kısa zamanda yenisi yapılacaktır.

Avrupalı Türkler Trabzon’a uğradıklarında çok mutlu olduklarını, Hollanda ve Türkiye arasında buzların eridiğini, karşılıklı çıkarlar ve menfaatlerin önemli olduğunu vurguluyorlar.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi külliye’de ağırladı, iki ülke arasında ticaretin yüksek seviyeye ulaşacağına inandıklarını söylediler.

Hollanda’ya gelmemizin başlıca sebebi; Hollanda’daki Türklerin sorunlarını dinleyip rapor halinde dosyalayıp sayın Cumhurbaşkanımıza sunmaktır” deyip sözlerini tamamladı.

Toplantıya katılan Hollandalı Türkler Trabzon belediye başkanına başlıca sorunlarını ilettiler:

  1. Türkiye Avrupa’daki vatandaşlarımızn banka hesapları ve malvarlıklarını bildirmese çok iyi olur. Çok sayıda emekli vatandaşlarımız bu durumdan sıkıntıya düşmektedir.
  2. Türkiye Avrupa’daki gençlerini asker sorunu olduğundan kaybetmeye devam ediyor ve gençlerimiz Avrupalı vatandaş olmayı tercih ediyor.
  3. Karayolu ile izine gidecekler Bulgar sınır kapısından ve Kapıkule’den güneşin altında saatlerce bekletiliyor. Sebebi ise çok sayıda Bulgar vatandaşın Türkiye’ye alışverişe gelmesinden dolayı gümrükler kalabalık oluyor. Bulgarların Türkiye’ye alışverişe gelmeleri güzel bir olay, ekonomiye katkı sağlıyorlar. Gümrükler daha geniş ve daha fazla açılmasını istiyoruz.
  4. Avrupa’dan çok sayıda emekli vatandaşımız var, onlar arabaları ile iki sene Türkiye’de kalmak istiyorlar, iki sene kaldıktan sonra arabalarının ve kendilerinin 6 ay Avrupa’da kalma şartının daha kısa bir süreye düşürülmesini istiyorlar.

Bir cevap yazın