• Cum. Nis 19th, 2024

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç Hollanda` da Hemşerilerini Ziyaret Etti

ByHaber Merkezi

Mar 26, 2022

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç Hollanda` da Hemşerilerini Ziyaret Etti

Özcan Özbay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç çeşitli temaslarda bulunmak ve hemşerileri ile biraraya gelmek üzere üç günlüğüne Hollanda’ya geldi.

Hollanda Kayserililer Vakfı daveti üzerine Cuma günü Kayseri’den yola çıkan Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hollanda’nın Rotterdam kentinde Kayserili hemşehrileriyle bir araya geldi. Hemşerileri ile bir akşam yemeği yiyen başkan Büyükkılıç burada hemşerilerinin istek ve şikayetlerini dinledi ve bolca sohbet etti. Sonrasında temaslarına ertesi günde devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yine Rotterdam da Hollanda Yozgatlılar Federasyonunun onuruna verdiği sohbet yemeğine katıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Yaklaşık 15 davetlinin katıldığı yemekte başkan Büyükkılıç Kayseride son dönem çalışmalar ve projeler konusunda bilgi verirken, yatırımncılara ve turizimcilere seslenerek “Gelsinler kendilerine gerekli tüm kolaylıkları sağlayacağız.”dedi.

Yemekten sonra mikrofonlarımıza konuşan Başkan Büyükkılıç “Dostlarımızı yaşadıkları ülkelerde ziyaret etmek, bizden isteklerini öğrenmek, çözebileceğimiz sorunlarını anında çözmek için buradayız. İki gündür çok güzel ortamlarda vatandaşlarımız ile biraraya geldik. bunun için hem Hollanda Kayserililer Vakfına hemde Hollanda Yozgatlılar Federasyonuna teşekkür ederim.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Ziyaretinin Hollanda Başbakanı Rutte`nin Türkiy ziyaretinin hemen ardından olmasının bir içeriği olup olmadığını sorduğumuz Büyükkılıç “Ziyaretimiz evet sayın Rutte nin ziyaretinin peşine denk geldi. Bu bir tesadüf. Ama Türkiye suan coğrafi konumu nedeniyle yine kilit bir rol üstlenmiş durumda. Çözüm odaklı bir strateji yürütmekte.”dedi.

Pandemi sonrası yasakların kalktığını Turizimle ilgili söylemek istediklerini sorduğumuzda da “Kayseri turizm odaklı çeşitlilik sunabilen özelliği olan bir yer. Pistlerimiz dünya standartlarında. Ayrıca hemen yanıbaşımızda Kapadokya nın oluşu bize öenmli bir destinasyon hazırlamış oluyor. Gastronomide de önemli bir yerimiz var. Hem Ülkemizin hemde Şehrimizin Tercih sebebi olması için bir çok sebep var.”dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Buykkılıç’ın Pazartesi günü Kayseri’ye geri dönecek.

Bir cevap yazın