• Cum. Nis 26th, 2024

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI, ŞEHİTLER DEVENTER BAŞKONSOLOSLUĞUNDA ANILDI

ByHaber Merkezi

Mar 19, 2022

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI, ŞEHİTLER DEVENTER BAŞKONSOLOSLUĞUNDA ANILDI

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü yurt içinde ve yurtdışı temsilciliklerinde kutlanırken Şehitler de anıldı.

Deventer Başkonsolosluğunda yapılan törende Çanakkale Zaferinin 107. yılı nedeniyle bir araya gelen, iş insanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar hem Çanakkale`nin 107. yılını kutladılar hemde Çanakkale şehitlerini andılar.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Deventer Başkonsolosluğunda yapılan törende bir konuşma yapan Deventer Başkonsolosu Tuna Modrak Yücel yaptığı konuşmada “tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın haklı onurunu yaşamakta, aynı anda kutsal vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğilmekteyiz.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Deventer Başkonsolosu sayın Tuna Modrak Yücel`in günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşması aynen söyle;

“Değerli STK temsilcileri, 

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Her yıl 18 Mart’ta, tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın haklı onurunu yaşamakta, aynı anda kutsal vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğilmekteyiz.

Türk milleti Çanakkale’de kendi kaderini değiştirerek dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Bu destan, aziz şehitlerimizin destanıdır. Çanakkale Zaferi, milletimize geleceğini inşa etme iradesini ve özgüvenini kazandırmıştır. Çanakkale’de oluşan bu milli bilinç ve ruh Kurtuluş Savaşımızın başarısında da çok önemli bir rol oynamıştır. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyeti sözkonusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu hatırlatacak bir anıt cephedir. Çanakkale ruhunu anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi olduğu kadar, şehitlerimize olan borcumuzdur.

Çanakkale Savaşı’nın bizim için en önemli sonuçlarından biri de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkarması olmuştur. Atatürk, askeri dehası ve üstün komutanlık yeteneğiyle Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasını sağlamış ve bizlere bağımsız yaşadığımız cennet gibi bir vatanı miras bırakmıştır. Bu mirasa sahip çıkmak hepimizin görevidir.

Bu önemli günde ayrıca, büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelemizin abidevi ifadesi olan İstiklal Marşımız ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a değinmek istiyorum. Milli birlik ve beraberliğin yanı sıra bağımsızlığımızı anlatan İstiklal Marşı, Milli Mücadele’nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 101 yıl önce kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, Türk Milletinin sesi olmuştur. Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, bağımsızlık tutkumuzu, bayrak sevgimizi, milletçe tek yürek olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı, milli mücadele döneminde olduğu gibi bugün de milletimize umut ve cesaret vermektedir. Bizler, bugün hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan kahramanlarımıza borçluyuz.

Bugün dile getirmek istediğim diğer bir husus ise, mensubu bulunduğum Dışişleri Bakanlığı camiasının 40 diplomatını, dünyanın dört bir yanında görevliyken, başta Ermeni terörü olmak üzere çeşitli terör eylemlerine kurban vermiş olmasıdır. Dışişleri Bakanlığı mensupları olarak şehitlerimizin emanetini yüceltmeye ve dünyanın dört bir yanında her ne zorlu koşulda olursa olsun ülkemizin menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz.

Türk milleti vatan uğruna canlarını veren şehitlerini ve gazilerini asla unutmayacaktır. Buradan öncelikle emsalsiz özverileriyle daha parlak yarınlar için ülkemizin çıkarlarını müdafaa eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımız mensuplarına ve Gazilerimize şükranlarımı sunmak istiyorum. Ayrıca, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını savunarak şehitlik mertebesine erişen tüm aziz şehitlerimizi  rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.

Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Bir cevap yazın