• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da ırkçılığa uğrayan Türk aileye bir destek de BMW Club Hollanda`dan geldi

ByHaber Merkezi

Şub 21, 2022

Hollanda’da ırkçılığa uğrayan Türk aileye bir destek de BMW Club Hollanda`dan geldi

Özcan Özbay

Hollanda’nın ‘Masal Köyü’ olarak bilinen Giethoorn’da aylardır ırkçı saldırıların hedefi olan Yılmaz ailesine destekler devam ediyor. En son olarak Ülkenin farklı kentlerinden araçlarla yola çıkan kısa adı BCH olan BMW Club Hollanda üyeleri, Giethoron köyünde Türk ailenin evinin önünde bir araya gelerek desteklerini gösterdiler.

‘Irkçılığa hayır! Giethoorn’da yalnız değilsiniz” sloganıyla yola çıkan yaklaşık 80 kişinin katıldığı BCH üyeleri Giethoorn köyünde ırkçıların hedefinde olan Türk aileye moral vermek ve ırkçılığı protesto
etmek için köyde araçlarla konvoy halinde tur attıklarını söyleyerek “Tüm izinleri aldık.

2022 yılında Hollanda’da böyle bir ırkçı saldırıyı
kabul etmemiz mümkün değil. Şimdi tüm üyelerimiz ve vartandaşlarımızla birlikte Hollanda’nın farklı bölgelerinden yola çıktık ve Masal
Köy olarak bilinen fakat Türk aile için ‘Kabus Köy’ olan Giethoorn’a gelerek burada hem sesimizi duyurduk, hem de aileye destek olduk” dediler.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

BHC Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Bayram, Ergüneş Güngör, Selçuk Dağ ve Fatih Karaağaçın organize ettikleri protesto eyleminin ardından aile fertlerinden Yusuf Yılmazı da yanlarına alarak köyde tur attılar.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın