• Çar. Nis 24th, 2024

BAŞKAN BÜLENT ÇOBAN GÜVEN TAZELEDİ

ByHaber Merkezi

Şub 21, 2022

BAŞKAN BÜLENT ÇOBAN GÜVEN TAZELEDİ

Özcan Özbay

Chp Hollanda Birliği pandemi nedeniyle gerçekleştiremediği Genel kurulunu yaptı. Bülent Çoban yeniden başkan seçildi.

Pandemi nedeniyle yapılamayan Chp Hollanda Birliği Genel kurulu geçtiğimiz Pazar günü Chp Hollanda binasında gerçekleşti. Bülent Çoban listesi ile yeniden seçildi. Hakan Hakverdi Gürbüz (Chp Yurtdışı Koordinatörü) başkanlığında oluşturulan Divan Kuruluna İsmet Buyurgan (Stichtinghoops) ve Muharrem Cengiz (Dabder-Denhaağ Alevi Kültür Derneği Başkanı) eşlik etti.

Türkiye den gelen CHP yurtdışı Koordinatörü Hakan Hakverdi Gürbüz bir konuşma yaparak genel kurulun nizam ve düzenini anlattı.

Divan heyeti seçildi. Seçilen Divan heyeti mevcut başkan Bülent Çoban a karşı adaylığını açıklayan ikinci başkan adayı Erol Güldalı`nın konuşmalarını yapmaları için sırayla mikrofona çağırdı.

İki Başkan adayı ekip ve kendilerini tanıtmak, CHP Hollanda Birliğine yapabilecekleri katkıları, sağlayabilecekleri imkan ve projeleri anlattıktan sonra oylamaya geçildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Üyelerin ve sempatizanların büyük ilgi gösterdiği genel kurula, Hollanda genelinde bir çok STK temsilcisi de katıldı.

Oy kullanım işlemlerinin hemen ardından sayım yapıldı ve sabırsızlıkla beklenen asonuçlar açıklandı. Buna göre Oy dağılımı şöyle oldu;

Asıl Üyeler:

Bülent Çoban – 93 oy
Döndü Yiğiter – 91 oy
Kamil Akyol – 90 oy
İlhan Altundağ – 89 oy
Mustafa Tatar – 88 oy
Sufat Çelik – 87 oy
Sadık Yağcı – 82 oy
Mehmet Şahin – 79 oy
Ahmet Fatih Gerçek – 78 oy

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Yedek Üyeler:

Alara Karakuyu – 75 oy
Sonya Çakır – 72 oy
Yüksel Altıntaş – 66 oy
Önder Yıldız – 65 oy
Turgut Akça – 57 oy
Doğan Selvi – 57 oy
Mehmet Ayhan – 57 oy
Kubilay Özdemir – 57 oy
Hakan Göksu – 54 oy

Disiplin Kuruku Asıl Üyeler ;

Mustafa Özer – 70 oy
Orhan Mengi – 69 oy
Fadime İmeci – 66 oy

Yedek Üyeler:

Aytekin Oymak – 50 oy
Sadettin Bakar – 48 oy

Denetleme Kurulu Asil Üyeler;

Remzi Töre – 70 oy
Salih Aydın – 64 oy
Ahmet Caymaz – 57 oy

Yedek Üyeler

Güler Kömür – 58
Servet Kurtaran – 51 oy

Oylamanın açıklanması sonrasından kazananlar arasında kutlamalar yapılırken divan kurulu başkanı CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Hakan Hakverdi Gürbüz mikrofonlarımıza seçimi şöyle değerlendirdi. “Öncelikle buraya katılan Cumhuriyet sevdalıları ve CHP Gönüllülerine yürekten teşekkür ediyorum. Yurtdışında siyasi bir mücadele vermek kolay değil. Yabancı bir ülkede zaten buradaki yaşam mücadelesi eden arkadaşlarımızın Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesine destek verdiğini burada da görmek çok sevindirici, o anlamda mutluyum. Çok güzel uyum içinde bir genel kurul geçirdik. Seçilen arkadaşlarımızı kutluyor seçilemeyenlere de yönetime destek olmalarını temenni ediyorum.

Genel kurulda ilk seçimde olduğu gibi yine tüm listesinin tamamı geçerek Başkan seçilen Bülent Çoban da yaptığı konuşmada, birleştirici ve daha etkili bir yönetim oluşturarak Hollanda da ki çalışmaları daha da ilerilere taşımayı kendilerine amaç edindiklerini belirti. Çoban “ilk günki gibi, bundan 10 yıl önce ilk yedek olarak seçildiğim günki gibi heyecanlıyım. Seçim ağırlıklı bir yönetim oluşturmaya gayret ettik. Daha öncede yaptığımız gibi Bu zamana kadar birliğimizden uzak kalmış, kırgın, küskün kim varsa hepsine ulaşmaya çalıştık.”dedi.

Program daha sonra sevilen sanatçılar Ercan Söğüt ve Yusuf Çetinkaya nın şarkıları ile son buldu.

Bir cevap yazın