• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda Basbakani Rutte ve Zelenskiy, Ukrayna-Rusya sinirindaki durumu görüstü

ByHaber Merkezi

Şub 3, 2022

Hollanda Basbakani Rutte ve Zelenskiy, Ukrayna-Rusya sinirindaki durumu görüstü

AA, Abdullah Asiran

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Hollanda Basbakani Mark Rutte ile Ukrayna- Rusya sinirindaki durumu görüstü.

Zelenskiy ve Rutte, Ukrayna’nin baskenti Kiev’de yaptiklari görüsmenin ardindan basin toplantisi düzenledi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Rutte ile görüsmede, Rusya- Ukrayna sinirindaki durumu ele aldiklarini belirten Zelenskiy, buradaki durumun ülkesinin ekonomisini olumsuz etkiledigini söyledi.

Söz konusu durumun diplomatik yollarla çözülmesi gerektigini vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna ordusunu güçlendirme yönünde adimlar attiklarini dile getirdi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Zelenskiy, Hollanda ile Rusya tarafindan yasa disi ilhak edilen Kirim’in geri alinmasi konusunda etkilesime hazir olduklarini dile getirerek “Hollanda, Avrupa’da en önemli ortaklarimizdan biri ve Ukrayna ekonomisine en çok yatirim yapan ikinci ülke. Bu nedenle ikili gündemimiz yogun ve kapsayici.” ifadelerini kullandi.

“Ukrayna’ya karsi saldirganligin ciddi sonuçlari olacak”

Hollanda Basbakani Rutte de Ukrayna-Rusya sinirindaki durumun endise verici oldugunu belirterek “Hollanda’ya göre, Ukrayna’ya karsi daha fazla saldirganligin ciddi sonuçlari olacagi açiktir. AB ve ABD önemli bir yaptirim paketi üzerinde hazirlik yapiyor.” dedi.

Ukrayna’ya her konuda destek vereceklerini dile getiren Rutte, buna örnek olarak Ukrayna’ya yönelik siber saldirilara karsi siber uzmanlari görevlendireceklerini ifade etti.

Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasindaki gerilimin diplomatik yollarla çözülmesi gerektigini vurgulayan Rutte, sunlari kaydetti:

“Ukrayna Devlet Baskani ile yaptigimiz görüsmede gerilimi azaltmak için elimizden gelen her seyi yapmamiz gerektigine karar verdik. Bunu çözmenin tek yolu bu. Umarim diyalog bir çözüm sunar.”

Bir cevap yazın