• Sal. Nis 23rd, 2024

Pazartesi günü için şiddetli fırtına uyarısı

ByHaber Merkezi

Oca 30, 2022

Pazartesi günü için şiddetli fırtına uyarısı

Hollanda Meteoroloji Enstitüsü bir açıklama yaparak 31 Ocak Pazartesi günü icin Hollanda genelinde şiddetli fırtına olacagini duyurdu.

Sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ile baslayacagı belirtilen ve tüm ülke geneli için sarı kodlu uyarı veren KNMI yetkilileri şu açıklamayı yaptı;

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

“Sabahin erken saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıda kuvvetli rüzgar esecek ve Pazartesi sabahı ülke geneline yayılacak. Kuzeybatı yönünden gelecek olan rüzgar özellikle öğlene doğru saatlerde siddetini arttiracak, ülkenin kuzeybatısında ruzgar saatte 90-100 km şiddete ulaşacağı tahmin edilmekte. Ayrica Rüzgar hızı (Kuzey)Batı kıyı bölgesinde, muhtemelen IJsselmeer çevresinde saatte 100-110 km’ye çıkacak. İç kesimlerde ise rüzgar hızının saatte 75-90km arasında olması bekleniyor. Rüzgar şiddeti Pazartesi öğleden sonra kademeli olarak azalacak.”

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Ote yandan Cumartesi günü Hollanda’nın kuzeyi ve doğusunda şiddetli rüzgar hasara neden oldu. Friesland, Groningen ve Drenthe bölgelerinde rüzgarın hızının saatte 75 ila 90 kilometre olduğu kaydedildi.

Groningen’de, Gasunie binasının cephesinde hasar oluştu. Friesland’da ağaçların devrildiği ve evlerin hasar gördüğü rapor edildi.

Bir cevap yazın