• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDA DA DÜŞÜK GELİRLİLERE MÜJDE…EXTRADAN 200 EURO VERİLECEK

ByHaber Merkezi

Ara 10, 2021

HOLLANDA DA DÜŞÜK GELİRLİLERE MÜJDE…EXTRADAN 200 EURO VERİLECEK

Özcan Özbay

Hollanda da gaz ve elektrik faturalarındaki yükseliş Vatandaşı canından bezdirirken Belediyeler buna önlem alma derdine düştü.

Hollanda genelinde düşük gelirlilere destek olmayı amaçlayan belediyeler bu mağduriyeti giderebilmek adına çalışmalara başladı. Düşük gelir sahibi haneler müracaat ettikleri takdirde bir kereye mahsus karşılıksız 200 euro para alabilecekler.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda genelinde 800 bin hanenin düşük gelir aldığını belirleyen belediyeler destek için kolları sıvadı. Konu ile ilgili olarak Sorumlu Devlet Bakanı Dennis Wierşma “Yükselen enerji fiyatları nedeniyle insanların gerçekten zor durumda olduklarını görüyoruz. Bu nedenle belediyelerle birlikte düşük gelirli insanları daha da zor durumda bırakmamak için bunu geçici de olsa bir çözüm olarak belirledik.” dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hane Başına Yıllık 400 Euro extra Masraf Olacak

Devlet Bakanı Dennis Wierşma yaptığı açıklamada “Gelen zamlar nedeniyle hane başına mevcut ödemenin üzerine yıllık 400 euro extra masraf gelecek ama bu 200 euroluk ödenekle en azından bu mağduriyet yarı yarıya giderilmiş olacak. Tedbir için toplam 200 milyon euro ayrıldı. dedi.

Bir cevap yazın