• Sal. Nis 23rd, 2024

Bir şehir efsanesine dönüştü! İşte Kur’an-ı Kerim’i yırtan kız olayının aslı

ByHaber Merkezi

Kas 3, 2021

Bir şehir efsanesine dönüştü! İşte Kur’an-ı Kerim’i yırtan kız olayının aslı

Kur’an-ı Kerim’i yırttıktan sonra cezalandırıldığı ve yaratığa dönüştüğü rivayet edilen kızın hikayesi bir dönem uzun süre konuşulmuştu. Efsaneye dönüşen bu hikayenin gerçek olmadığı, çocukları korkutmak için üretildiği belirtiliyor. Sosyal medyada çok kez paylaşılan fotoğraf ise bir balmumu heykeline ait.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hikayeye göre; Hollanda’da geçen olayda bir genç kız, müzik dinlediği sırada yüksek sesle Kur’an okuyan annesi tarafından uyarılır. Fakat kız yine de müziği kısmak istemez ve annesine sinirlenerek Kur’an-ı Kerim-i yırtar. Bu dakikadan sonra kızın cezalandırılarak maymun benzeri bir yaratığa dönüştürüldüğü iddia edilir.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

AİLESİ, İĞNEYLE ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ

İddianın devamına göre genç kız maymuna dönüştükten sonra Hollanda’da bir hastaneye yatırılır ve orada tutulmaya başlar. Ailesi ise kızlarını artık istemez ve iğneyle öldürülmesini talep eder. Hikaye bir efsane haline gelerek kulaktan kulağa yayılır.

Çoğu kişi yanlış biliyor! İşte Kur’an-ı Kerim’i yere atan kız olayının gerçek hikayesi

FOTOĞRAF MÜZEDE ÇEKİLMİŞ

Olayın aslı şöyledir ki; kız ait olduğu iddia edilen fotoğraf aslında Patricia Piccini tarafından 2003 yılında yapılan ve Hollanda’da bir müzede sergilenen balmumu heykeline ait. Dolayısıyla fotoğrafın hastanede çekildiği iddiası da boşa çıkar. Ortada ne yaratığa dönüşen bir kız ne de ölümünü talep eden bir aile vardır.

Kaynak: Haberler.com

Bir cevap yazın