• Per. Nis 18th, 2024

HOLLANDA DA BİR ŞEHİRDE İÇME SUYUNA İNSAN DIŞKISI KARIŞTIĞI TESPİT EDİLDİ

ByHaber Merkezi

Eyl 6, 2021

HOLLANDA DA BİR ŞEHİRDE İÇME SUYUNA İNSAN DIŞKISI KARIŞTIĞI TESPİT EDİLDİ

Özcan Özbay

Hollanda’nın Overijssel bölgesinde bulunan Oldenzaal şehri ve çevresindeki içme sularına insan dışkısı ve süt asit bakterileri (poep- en melkzuurbacteriën) karıştığı ve kesinlikle kaynatılmadan içilmemesi açıklandı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bölgeye şu veren Şu Şirketi Vitens tarafından düzenli şekilde yapılan kontroller sırasında ortaya çıkan bu korkunç olaydan sonra Şu şirketi geçtiğimiz Perşembe günü bir açıklama yaparak, İçme suyunda bulunan E-coli ve enterokokların hafif bir kontamınasyondan ibaret olduğu ve bunların da genellikle memeli canlıların ve insanların bağırsaklarında yaygın olarak bulduklarını belirtti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Firma, bakterilerin içme suyuna nasıl bulaştığını bilmediklerini belirterek “Bu bakteriler çevrenin her yerinde bulunabilse de, içme suyuna nasıl karıştığını henüz tespit edemedik.” dedi.

İÇMEDEN ÖNCE MUTLAKA KAYNATIN

Şu firması Vitens, “İçme sularında hala bu bakterilerin küçük izlerine rastlıyoruz. Sağlık açısından risklerini göz önünde bulundurarak, kahve, çay, limonata, biberonla besleme, dış fırçalama ve yemek hazırlamak için kullanmadan önce tüketicilere musluk suyunu en az üç dakika kaynatmasını tavsiye ediyoruz.”dedi.

MARKETLERDE ŞU SATIŞLARI ARTTI

Bu arada, Oldenzaal sakinleri yaşanan bu olayın ortaya çıkmasından sonra marketlerdeki su reyonlarındaki tüm suları tükettikleri, marketlerinde ellerinde şu stoklarının azaldığı öğrenildi.

Bir cevap yazın