• Per. Mar 28th, 2024

Türkiyenin vermiş olduğu Çovid-19 asi sertifikası Tüm Avrupa da Tanınacak

ByHaber Merkezi

Ağu 23, 2021

Türkiyenin vermiş olduğu Çovid-19 asi sertifikası Tüm Avrupa da Tanınacak

Türkiye den Avrupa ya seyehat edeceklere müjdeli haber. Türkiyenin verdiği Asi sertifikası artık tüm Avrupada geçerli olacak. Vatandaşlarımız ellerindeki bu sertifikalar ile artık tüm AB ülkeleri arasında sorunsuz şekilde seyehat edebilecekler.

Türkiye’de iki doz asi olan kişiler “Çovid-19 Asi Kartını” e-Nabız üzerinden veya Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından temin edebiliyor.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

1 Temmuz itibarı ile Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre
Geçerli sertifikaya sahip AB vatandaşları da, aynı şekilde yarından itibaren Türkiye, Ukrayna ve Kuzey Makedonya’ya gidebilecekler.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bu Sertifikayla AB’de onaylı Çovid-19 asılardan BioNTech-Pfızer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson olmuş ve son dozun üzerinden 2 hafta geçmiş kişilere seyahatlerde ek test veya ilave kısıtlamalar uygulanmacak.

Asi sertifikasında; ad, soyad, TC kimlik numarası, doğum tarihi, uygulanan asıların türleri, üreticileri ve aşılanma tarihleri gibi çeşitli bilgiler bulunuyor.

Konu ile ilgili olark özel Twitter hesabından bir bilgilendirme paylaşımı yapan Hollandanın Türkiye Büyükelçi yardımcısı Erik Weststrate “Artık Türkiye ve AB asi sertifikaları karşılıklı olarak tanınmıştır. Bu bütün yolculukları bir hayli daha kolay kılacaktır.”dedi.

Bir cevap yazın