• Cum. Nis 26th, 2024

TERASLARIN AÇILMASI ESNAFI MEMNUN ETMEDİ

ByHaber Merkezi

May 4, 2021

TERASLARIN AÇILMASI ESNAFI MEMNUN ETMEDİ

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda’da koronavirüs (Çovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 23 Ocak’ta yürürlüğe giren gece sokağa çıkma kısıtlaması ve bazı yasaklar sona erdi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

14 Ekim 2020 tarihinden bu yana müşteriye kapalı olan ve sadece paket servisi yapabilen restorantlar 28 Nisan tarihinden bu yana artık teraslarını her gün 12.00 ila 18.00 saatlerinde açıyor. Terasın büyüklüğüne göre en fazla 50 kişi sosyal mesafeye uyarak bir arada oturabilecek.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız esnaflar terasların açılmasının zaman aralığı olarak çok anlam taşımadığını belirterek terasların tüm gün açılmasının suankinden daha faydalı olabileceğini söylediler.

Sevda Balı “işletmeciler olarak hem hayatta hem ayakta kalmaya çalışıyoruz. devlet elimize bir bal sürdü yağmurlu bir havada teras musadesi vermek dalga geçer gibi bir hareket oldu. Butik ve alışveriş merkezlerinin yoğun şekilde çalışmasını izliyoruz. Diğer tüm branşlara sebestleşme getirilirken Höreka sektörüne neden bu kadar yasak getiriliyor anlamış değilim. Ayakta kalabilmek için resmi kurumlardan destek istediğimizde de evinizi satın öyle gelin diyorlar. Asıl görevleri biz batmadan bize destek olmak olan devlet, bize biz öldükten sonra destek olabileceğiniz söylüyor.”

Tarkan Gümüş “Biz işletmeci olarak pek memnun değiliz. terasların açık kalma süresi çok az. İnsanlar tam iş çıkış saatlerinde gelir diye beklerken süre doluyor ve kapatmak zorunda kalıyoruz. Birde Hollanda da hava şartları malum, bu saatlerde hava sürekli kapalı yada yağışlıdır.”

Cihan Taş “Hollanda da teraslar açıldı açılmasına fakat Hollanda iklimi malum, ilk gün biraz güneşliydi bir kaç kişi gelip gitti ama sonrasında hava şartları terasta oturmaya müsait değil. Umuyoruz ki gelecek zamanda bu teras açılıp kapanma saatleri uzatılır da bir nebze olsun esnafın yüzünü güldürür”

Burhan Bahçeli “Uzunca bir aradan sonra teraslar belli zaman aralığında açılmaya başlandı. Şu şartlarda Hollanda hava şartlarını da göz önüne alırsak pek bir işe yaradı diyemiyorum. İnsanlar teraslarda oturmayı özlemişler, havalar uygun olmasa bile tek tük bile olsa yağmur yağarken bile oturuyorlar.”dedi.

Bu normalleşme çalışmaları sorunsuz şekilde gerçekleştirildiğinde Vaka sayılarının azalması durumunda Geçici Hükümet 11 Mayıs’tan itibaren kısıtlamaları gevşetme konusunda ikinci plana geçecek.

Bir cevap yazın