• Cum. Nis 26th, 2024

NUH`UN GEMİSİ KRİMPEN AD İJSEL LİMANINDA

Özcan Özbay (Özel Haber)
Foto: Mehmet Refii Kileci

Hollandalı müteahhit Johan Huiberin Nuh'un Gemisi'nden etkilenerek yaptığı günümüz teknolojisi ile döşenmiş MODERN NUHUN GEMİSİ suya indi ve Krimpen ad ijsel limanına demirledi.

Hollandalı müteahhit doğup büyüdüğü, üç tarafı denizlerle çevrili Kuzey Hollanda’da çocukluğundan gelen denize olan düşkünlüğününde etkisi ile efsanevi eserinin temelini 1992 de attığı, Nuh’un Gemisi ile ilgili araştırmalar yapmaya başlamış, Okuduğu dini kitaplar ve izlediği filmlerden etkilenerek Nuh’un Gemisi’ne benzer bir yapı inşa etmeye karar vererek bu hayalini gerçekleştirmiştir. Johan, Nuh’un Gemisi’ne benzer bir şeyi 2005-2007 yılları arasında toplamda 1 milyon euroya Schagen Limanı yakınlarında inşa etti. Ancak bununla da yetinmedi ve 2012 yılında daha büyük bir projeye imza attı ve adını Johan’ın Gemisi koydu. Sekiz kişinin de yardımıyla dört yılda 7 katlı bir yapıyı inşa etti.

21 dubayla destekli olan bina yüzen bir yapı olarak tasarlandı. Yapımı ise 4 milyon euroya mal oldu.

119 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 23 metre yüksekliğinde ki yapı Hz. Nuh`un gemisine göre tasarlandı ve yapıyı şimdiye dek 280 bin kişi gördü.

Binanın inşası için Cam ve Sedir ağaçlarından toplam 12 bin ağaç kullanıldı.

Johan Huiber ilk önce Johan’ın Gemisi olarak adlandırdığı gemiyi sonradan Nuh`un Gemisi olarak yeniden isimlendirdi. Gemide inek, penguen, zürafa, timsah, fil ve su aygırı gibi hayvan figürleri bulunuyor. Bunun dışında içinde iki sinema ve bir restorant bulunmakta.

2012 yılında halka açılan Nuh un gemisinde iş toplantıları, düğün ve diğer özel etkinliklerinde düzenlenebildiğini dile getiren Johan İncil’deki bilgilerden yola çıkarak gemiyi inşa ettiğini belirterek “Aslına uygun olarak her türden hayvandan ikişer tane olmak üzere uygun yerlere yerleştirdik. Gemiyi seyyar bir müze ve hayvanat bahçesi gibi dizayn ettik. Gemi içerisinde tufanın kopmasının sesli olarak ekranlara getiridik, ayrıca, plazma TV’lerle de olayın tarihçesi konusunda yazılı bilgiler yayınlıyoruz.”dedi.

Gemi suanda Krimpen İjsel de liman yapmış durumda. Korona virüsü nedeniyle içeride bir aktivite bulunmuyor. Normal şartlarda girişi ücretli olan bu gemiyi en azından dışarıdan görmek isteyenler Krimpen İjsel limanına giderek gemiyi görebilirler.

Gemi dört bir tarafında bulunan güvenlik kameralarının ve yangına duyarlı cihazlar tarafından 7/24 korunmakta.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın