• Çar. May 8th, 2024

HOLLANDA`YI SUSUZLUK KORKUSU SARDI

ByHaber Merkezi

Ağu 10, 2020

HOLLANDA`YI SUSUZLUK KORKUSU SARDI

Özcan Özbay

Hollanda da son günlerdeki aşırı sıcaklar nedeniyle stoktaki temiz içme sularının bitme korkusu yaşanıyor. Şu şirketleri herkesi ekonomik olmaya çağırıyor.

Yapılan çağrıda insanların içinde bulunulan aşırı sıcakların olduğu bu süreçte içme suyunu daha ekonomik kullanmaları, araç yıkama, çevre sulama hatta düş alırken bile az mıktarda şu ile düş alınması konusunda uyarıda bulunuldu. Şu şirketlerinin açıklamasında Hollanda tarihinde hiç bu kadar şu kullanımı olmadığı vurgulanırken bunun birinci sebebinin korona virüsü nedeniyle insanların evlerinde kalmış olmaları ikinci nedenininde son haftalardaki aşırı sıcaklar olduğu açıklandı.

Hollanda genelinde Friesland, Groningen, Drenthe, Överijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Kuzey Hollanda ve Limburg bölgelerinde şu kullanımının çok fazla olduğu, eğer kullanım ekonomik düzeye çekilmezse içme suyu sıkıntısı çekileceği belirtiliyor. Bu illerdeki tüm içme suyu şirketleri, insanları bahçeleri sulamamaya ve büyük yer üstü havuzlarını doldurmamaya çağırıyor. Vitens şu şirketi “Bahçedeki büyük bir yüzme havuzu 2500 litre su gerektirir. Karşılaştırmak gerekirse: Bir banyoyu doldurmak 120 litre suya mal olur ve düş sırasında 65 litre su tüketilir, ”diyor.

Vitens, beş ilde 5,8 milyon haneye içme suyu sağlıyor. Şirket, ilk sıcak gün olan Perşembe gününden bu yana yüzde 30 ila 50 daha fazla içme suyu kullanıldığını, Genelde herkese içme suyu sağlamak için günde 1 milyar litre su yeterli olmasına rağmen son günlerde 1.3 ila 1.5 milyar litreye ihtiyaç olduğunuda belirtti.

Vitens şu tasarrufu için vatandaşlardan şu 10 maddeye dikkat etmeleri gerektiğini açıkladı:

  1. Bahçe sulamalarını kesinlikle gerekli olduğunda yapın ve bunu sabah 7: 00’den önce veya akşam 22: 00’den sonra yapın.
  2. Büyük bir yüzme havuzundaki suyun tazelenmek yerine arıtıldığından emin olun.
  3. Mümkün olduğunca kısa düş alın
  4. Ayrıca yazın bir yağmur varılı kullanın
  5. Çocuklar için şu dostu oyunları tercih edin
  6. Şu tasarrufu sağlayan bir düş başlığı seçin
  7. Tuvaletteki sifon kesiciyi kullanın
  8. Dişlerinizi fırçalarken musluğu kapatın
  9. Sızıntı yapan ve damlayan muslukları değiştirin
  10. Şu tasarrufu sağlayan oto yıkamayı seçin
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın