• Cts. Nis 27th, 2024

Arnhem’de Vandallar Araba Yakmaya Devam Ediyor

ByHaber Merkezi

Nis 25, 2020

Arnhem’de Vandallar Araba Yakmaya Devam Ediyor

Hollanda’nın Arnhem şehrinde Vandallar bir Yıldır gelisi guzel yerlerde araba yakmaya devam ediyor. Son bir hafta içerisinde toplam 11 araba hedef haline gelmiş durumda, en son Ramazan’ın birinci gecesi olan Cuma’yı cumartesiye bağlayan gece Scheldestraat caddesinde bir işyerine ait arac yakildı, itfaiyenin olay yerine zamaninda gelmesi ile kısa sürede duruma müdahale etti.

Geçtiğimiz pazartesi’yi salı’ya bağlayan gece ise kundaklamalar tavan yaparak, o gece Arnhem’in çeşitli mahallelerinde 6 araç bir gecede alev aldı.

Polis ve itfaiye bu şehirde süregelen araba kundaklamaların bilinçli olarak yapıldığını, ve bu kundakçıların belli bir siyasi bir amacı olmayan anarşistler olabileceğini tahmin ediyor.

Kundaklamalarla ilgili birkaç gün önce Arnhem belediye başkanı Achmed Marcouch yaşananlardan duyduğu kaygıyı ifade etmişti. Marcouch, eylemlerin şiddet ve zarar vermek yoluyla eğlenmenin de amaçların arasında olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi. Polis ve güvenlik güçlerine önemli bir iş düştüğü bir gerçek. Arnhem Polisi bu olayları önlemek için gerekli önlemler almayı, ve yeni pojeler üzerinde çalişmalar yaptığını belitti.

Vandallık Nedir?

Vandallık veya akım olarak vandalizm, bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.

Bir cevap yazın