• Sal. Mar 19th, 2024

HOLLANDA`DA YAŞLILAR İÇİN HER DİLDE BİLGİLENDİRME HATTI

ByHaber Merkezi

Mar 30, 2020

HOLLANDA`DA YAŞLILAR İÇİN HER DİLDE BİLGİLENDİRME HATTI

Özcan Özbay

Hollanda da bu günden itibaren başlatılan bilgilendirme hattında Hollanda genelinde yaşayan tüm etnik gruplar için kendi dillerinde canlı danışma/bilgilendirme hattı hizmete girdi.

Kısa adı KBO-PCOB olan (Katolik, Protestan Yaşlılar Platformu), NOOM (Netwerk Orgaan Ouderen Organışaties Migranten) ile TOF (Türkse Ouderen Federatie Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu) yayınladıkları bir bildiri ile bugünden itibaren her gün saat 09.00-17.00 arası 030-3400-600 nolu telefondan, tüm Hollanda genelinde yaşayan etnik gruplara kendi dillerinde Korona virüsü hakkında sormak istedikleri soruları cevaplarken, öğrenmek istedikleri konulardada bilgi verileceğini duyurdu.

Serdar Çiçek – TOF Başkanı

Konu ile ilgili olarak bilgi aldığımız TOF (Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu) başkanı Serdar Çiçek “Yaşlılarımızın bu korona virüsü konusunda yeterli bigisi yok malesef o yüzden de çok önemsemiyorlar. Tüm uyarılara rağmen sokağa çıkmaya hem kendilerini hem de çevrelerindekileri rizikoya atmaya devam ediyorlar. Bizde sosyal kurumlar kendi aramızda yaptığımız görüşmelerle böyle bir karar aldık. Artık Hollanda da yaşayan tüm etnik gruplar kendi dillerinde hizmet veren 030-3400-600 nolu telefondan korona virüsü başta olmak üzere istedikleri her konuda bilgi alabilecekler.”dedi.

Katolik, protestan yaşlılar plarformu.Noom netwerk orgaan ouderen organışaties migranten , serdar çiçek tof türkse ouderen federatie, hollanda türk yaşlılar federasyonu başkanı.

Bir cevap yazın