• Cum. Nis 26th, 2024

CHP Hollanda Birliği`nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

ByHaber Merkezi

Eyl 9, 2019

CHP Hollanda Birliği`nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Özcan Özbay

CHP Hollanda Birliği aktivitelerine devam ediyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği düzenleyen CHP Hollanda Birliğinin onur konuğu CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır oldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan kutlama programında CHP Hollanda Birliği başkanı Bülent Çoban bir hoşgeldiniz konuşması yaparak misafirleri selamladı. Çoban konuşmasında 30 Ağustos un önemini anlatırken ” Yoğun çalışma temposu içerisinde bizi kırmayarak aramıza katılan izmir milletvekilimiz sayın Tacettin Bayır a teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır da bir gün öncesi gelecekken İzmir deki çalışmaların uzaması dolayısıyla gelemediğini ancak istanbul büyükşehir belediye başkanı sayın Ekrem Imamoğlu`nun selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında “24 saatliğine de olsa burada sizlerle olmaktan mutluyum. 37 yıldır siyasetin içindeyim. Bazen sayısal olarak az toplantılara da katıldık. Rakkamlar önemli değil, önemli olan ideolojisine sahip çıkan nitelikli insanlarla birlikte olmak önemlidir. Türkiyede seçim çalışmaları dolayısıyla bir çok şehrimize ve ilçelere gittim, gitmediğim yer kalmadı. Adımın Tacettin Bayır olduğu kadar eminim, yaptığım gözlemler 2023 u hedefleyen bu iktidarın o tarihte tamamen biteceğini ve iktidarının sona ereceğini gördüm. Hatta daha iddialı bir şey söyleyeceğim, 2028 yılında AKP tabela partisi olacaktır. Daha önceleri yaşadıklarımız gibi. Çünki bu toplumun bir huyu var, toplum şuna bakıyor eğer bir anne çocuklarının aç yattığını düşünüyorsa ki suan öyle, işte o anneler şimdi isyanda, mutfaktaki yangın diye bahsettiğimiz şey aç yatan çocuklar, yoksullar. Çünki yoksulluk aldı başını yürüdü gitti. İnanılmaz bir noktaya geldik. Bunun dışında işsizlik aldı başını gitti. Ülkemizde dokuz buçuk milyon işsiz var. Bunların neredeyse 4 milyonu üniversite mezunu. Artık umut biziz, Cumhuriyetle yaşıt olan ve dünden bu güne dimdik gelebilen tek parti CHP dir. Sakin ola biz aziz falan diye düşünmeyin. 5 kişide olsanız mutlaka çalışmalarınıza devam edin. Ama lütfen şunu unutmayın, Kadınsız devrim olmaz. Kadınlarımız her zaman içimizde olsunlar. Siz isterseniz başarırsınız”dedi.

Daha sonra Kırşehir belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu ve CHP İzmir milletvekili Mahir Polat tan gelen kutlama mesajları okundu. Hicran Demirkaya nın seslendirdiği şiirlerin ardından, Süleyman Çiçek in Efe Halk oyunu ile program devam etti.

İzmirden geldiği için oyuna iştirak etmesi istenen Milletvekili Tacettin bayır da dansa eşlik etti. Halayların çekildiği program daha sonra Dilan Dutkusu, Özgür Öktem, Burhan Yıldırım, Erdeniz ve İlkay Yavuz dan oluşan müzik grubunun muhteşem eserleri ile devam etti.

CHP Hollanda Birliği tarafından organize edilen bu anlamlı programa CHP Belçika Birliği başkanı sayın Derya Bulduk, birlik üyeleri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın