• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da 5 yasindaki kiz çocugu annesinin hayatini kurtardi

ByHaber Merkezi

Eyl 9, 2019

Hollanda’da 5 yasindaki kiz çocugu annesinin hayatini kurtardi

Yusuf Özkan / Lahey, Hollanda

Hollanda’nin dogusundaki Oldenzaal kasabasinda fenalasarak bilincini kaybeden bir kadini, 5 yasindaki kizinin çabasi kurtardi.

Oldenzaal polisinin verdigi bilgiye göre, annesinin rahatsizlandigini ve konusamadigini fark eden 5 yasindaki kiz çocugu, 112 acil servis numarasini aradi. Telefondaki görevliye annesinin durumunu anlatan küçük kiz, yardim istedi.

Acil servis hattindaki görevlinin söylediklerini uygulayan kiz çocugu, ayni zamanda annesinin durumu hakkinda sürekli bilgi verdi. Bir yandan da evin sokak kapisini açarak polis ve ambulans ekiplerinin gelmesini bekledi.

Saglik ekiplerinin eve ulasmasinin ardindan hastaneye kaldirilan annenin durumunun iyiye gitti açiklandi. Polis, çabasindan dolayi küçük kiza bir oyuncak ayi armagan etti.

Oldenzaal polisinin Faceebook hesabindan yapilan açiklamada, küçük kizin “harika bir performans sergiledigi” belirtildi.

Polisin açiklamasinda, “Çocuklarinizin gereksiz yere 112’yi aramayacagini umuyoruz. Ancak evdeki bu tür acil durumlarda nasil davranmasi gerektigini de anlatmalisiniz” dendi.

Bir cevap yazın