• Cum. Nis 26th, 2024

DSDF SEÇİM ÖNCESİ KATI PİRİ İLE AB`Yİ MASAYA YATIRDI

ByHaber Merkezi

May 22, 2019

DSDF SEÇİM ÖNCESİ KATI PİRİ İLE AB`Yİ MASAYA YATIRDI

Özcan Özbay

Hollanda da faaliyet gösteren Kısa adı DSDF olan Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu 23 Mayıs ta yapılacak olan Avrupa Parlementosu seçimleri öncesinde tabanına bilgi vermek adına bir toplantı düzenledi. Siyasi partilere yapılan açık çağrıya gelen bir tek PvdA dan Avrupa Parlementosu Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Raportörü olan Katı Piri den olumlu cevap geldi.

Olumlu cevap üzerine Katı Piri yi bu bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına konuşmacı olarak davet ettiklerini belirten DSDF başkanı Nevzat Cıngöz “23 Mayıs 2019 Avrupa Parlementosu seçimleri için Türk toplumu bir araya gelmek isteyen siyasetçileri davet ettik. Davetimize bir tek Katı Piri`den olumlu cevap geldi. Bu akşam da burada DSDF olarak Avrupa Parlementosu Milletvekili ve Türkiye Raportörü Katı Piri ile katılımcı misafirlerimize Avrupa Parlementosunun geleceğini ve seçim çalışmaları ile Türkiye’nin Avrupa birliğindeki durumu hakkında söyleşi yaptık.”dedi.

Katı Piri yaptığı konuşmasında Avrupa parlementosunun önemini anlatırken, herkesin bu seçimlere daha çok önem vererek katılmasını istedi. Piri “Sizlerin vergilerinin bi rkisminin gittiği Avrupa parlementosunda sizleri temsil edecek, haklarınızı arayacak kişilerin olması gerekir. Bunun içinde sizlerin oylarınızı kullanmanız çok önemli. Çok zamanınızı almayacak bu oy kullanma işlemini mutlaka yapmalısınız.”dedi.

15 Temmuz ile ilgili gelen bir soruyu da cevaplayan Piri ” Avrupa Türkiyede gerçeleşen 15 kalkışmasını iyi anlamadı. Çünki Ankara`da hiç bir yabacı haber ajansı olmadığı için. Ben olup biteni ve parlementonun bombalandığını Türk Televizyonlarından gözlerimle gördüm. Evet çok doğru Türkiyeninde tarihini bilmediğimiz için anlamakta geç kaldık.”dedi.

Türkiye nin Avrupa üyeliği konusundaki Avrupa bu şekilde iki yüzlü görünüyor! Bir taraftan demokratik Türkiye istenirken hukuk dosyasının açılmaması, iki yüzlülük değilmi? soruya da cevap veren katı Piri “Evet biz Kıbrısı, Kıbrıs problemi çözülmeden Avrupaya aldığımızından dolayı Kıbrıs dosyaların açılmasını engellemektedir. Ama sadece Kıbrıs ta değil, Almanya ve Fransada istemedikleri için Kıbrısın vetosuna göz yumulmaktadır. Mesala biz neden 10 yıl önce serbest dolaşımı gerçekleştirmedik? Bu oyalamadan bir an önce vaz geçmemiz lazım, Ukrayna`lılar bile serbest dolaşımdan faydalırken sadece Türklere bunu gerçekleştirmek yanlış.”dedi.

Perşembe günü yapılacak Avrupa parlementosu Seçimleri hakkında da konuşan Piri “Perşembe günü seçim olacak herkes seçime gitmeli çünkü Eğer bir sosyaldemokratlar olarak Sandığa gitmezsek Bağcılar gidecek sağcı partiler de geleceğinin dağılmasını istiyorlar Avrupa Birliği Türkiye’ye kapıları tamamen kapattımı Hayır Türkiye her zaman bizim gözümüzde müzakereye yapılan bir ülke öyle de kalmalı ama maalesef Şu durumda bu yönetimle çok zor Erdoğan müzakereye sıcak bakmıyor bizimle masaya oturmuyor”dedi.

Kendisinin Türkiye düşmanı olarak görülmesi konusunda ne düşündüğünü sorduğumuz Katı Piri “Öğrencilik döneminde İki haftalığına İstanbul’a gittim. Ben öğrencilik döneminin en güzel insanlarını orada tanıdım.”dedi. Piri son olarak ta “Demokratik bir Türkiye için elinden geleceğini geleni yapacağım”dedi.

Bir cevap yazın