• Cts. Nis 27th, 2024

82 YASINDAKi ZEHRA ANNEYE KRALiYET ÜSTÜN HiZMET MADALYASI VERiLDi

ByHaber Merkezi

Nis 27, 2019

82 YASINDAKI ZEHRA ANNEYE KRALIYET ÜSTÜN HIZMET MADALYASI VERILDI

Özcan Özbay

Hollanda da her yil yardimsal konularda çalisan ve çevresi tarafindan çalismalari ödüle layik görülebilecek seklinde hizmetleri Kraliyet yetkililerine iletilen ve belirlenen çalisma grubunun onayini aldiktan sonra da topluca düzenlenen bir tören ile ödüle layik görülenlere ödülleri dagitilan bu törenlerin bu yilki bölümünde belirlenen 35 kisi arasinda 82 yasinda ki Zehra Türker de bulunuyor.

Hollandanin taninmis simalarindan Bülent Türker in de annesi olan Zehra Türker bu yil ki ödül töreninde en yasli ödüle layik görülen kisi olarak ta göze çarpti.

Türker ailesinin bu ödüle layik görülenlerinden Bülent Türker 18 yil önce en genç yabanci olarak a ldigi ödülden sonra bu yilin seçilenleri arasinda da Yabancilar içinde en yasli ödüle layik görülen de Zehra Türker in oldu.

HOLLANDA’NIN Lahey kentindeki Diligentia tiyatro salonunda düzenlenen törende, 1997 yılından beri farklı gönüllü çalışmalarda bulunan Türker, kraliyet nişanını Lahey Belediye Başkanı Pauline Krikke’nin elinden aldı. Hollanda’da uzun yıllar farklı kentlerden topladığı yardımları, Türkiye’de farklı kurumlar aracılığıyla muhtaç kişilere ulaştıran Türker, yaptığı çalışmalarla iki ülke arasında köprü oldu.

‘BÖYLE BİR ÖDÜL ALACAĞIMI BEKLEMİYORDUM’

Aslen Kırklarelili olan 1937 doğumlu Zehra Türker, kraliyet nişanını alması dolayısıyla mutlu olduğunu söyledi. Uzun yıllardır Hollanda’da yaşadığını belirten Türker, “Milletimi çok sevdiğim için bu yardımları yaptım. Böyle bir ödül alacağımı beklemiyordum ama bu yaptığım iyiliklerin karşılığının bir gün ödüllendirileceğini biliyordum” dedi.

EN YAŞLISI 94 YAŞINDA

Farklı kentlerde ikamet eden bazı Türkler de yaptıkları gönüllü çalışmalarla kraliyet nişanını almayı hak etti. Kral Willem Alexander’in doğum günü dolayısıyla 27 Nisan’da ülke genelinde düzenlenen Kral Günü kutlamaları kapsamında dağıtılan nişanı, şimdiye kadar farklı bölgelerde 100’den fazla Türk almaya hak kazandı. Sembolik değeri olan nişanı bu yıl ülke genelinde bin 3’ü kadın olmak üzere 2 bin 864 kişinin aldığı açıklandı. Kraliyet nişanı almaya hak kazananların en yaşlısının 94, en gencinin ise 25 yaşında olduğu belirtildi.

Kendisi de 18 yil önce yaptigi yardimlardan ötürü Kraliyet madalyasi alan Bülent Türker de mikrofonlarimiza yaptigi konusmada “Bunca yil içerisinde çok sayida ödül aldim ama Anneme verilen bu ödül beni çok fazla mutlu etti. Simdi sira oglum da oda insallah ileride bu ödüle layik görülür ve Hollanda tarihinde suan oldugumuz gibi gelecek te de 3 nesil ayni ödüle layik görülmüs bir aile oluruz.”dedi.

Bizde DRTYAYINCILIK olarak Kraliyet Üstün Hizmet Madalyasina layik görülen Zehra Anne (Türker) i kutluyor saglikli uzun ömürler diliyoruz.

Bir cevap yazın