• Per. May 2nd, 2024

HOLLANDA EYALET MECLİSİ SEÇİMİNİ YAPTI

ByHaber Merkezi

Mar 20, 2019

HOLLANDA EYALET MECLİSİ SEÇİMİNİ YAPTI

Özcan Özbay

Hollanda 20 Mart itibarı ile Eyalet meclisi seçimi için sandık başına gitti. Yaklaşık 250 bin Türk kökenli vatandaşın da oy hakkının bulunduğu seçimde Denk partisi ilk kez tüm eyaletlerde seçime katıldı.

Basbakan Rutte Oyunu Kullanmaya Gidiyor

Eyalet Meclisine seçilen üyelerin Hollanda nın en üst karar mercii olan Senato daki 75 Senatörü seçecek olması da bu seçime ayrı bir önem kattı. Bu seçimlere ilk kez ülke çapında katılan Denk Partisinin başta partinin kurucularından Selçuk Öztürk olmak üzere bir kaç senatör adayının ilk kez senatoya girmesi de bekleniyor.

Denk partisi lideri Tunahan Kuzu da oyunu kullanırken “Hollanda için söz hakkımızı kullanıp Hollanda siyasetinde bir adım daha atmış olduk.”dedi ve Seçimlerin Hollanda ya hayırlı olmasını diledi.

Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan Senato seçimlerinde Denk partisinin Senatoya girmesi beklenen ilk senatör adayı olan Selçuk Öztürk te Eyalet meclisi seçimleri için oyunu Venlo da kullandı.

Hollanda genelinde 12 eyalette yapılan seçimlerde sandıklar akşam saat 21.00 de kapanacak. Hollanda da bu seçimin yanısıra Hollanda açısından önem arzeden Suişleri seçimleride yapıldı.

Seçimin kesin sonuçlarının bu akşam yada gece yarısına yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Bir cevap yazın