• Çar. May 8th, 2024

OLAYIN ARDINDAN HALA CEVAPLANMAMIŞ SORULAR VAR

ByHaber Merkezi

Mar 19, 2019

OLAYIN ARDINDAN HALA CEVAPLANMAMIŞ SORULAR VAR

Utrecht kentinde üst seviyede alarm verilmesine neden olan ülkede kaos yaratan 3 kişiyi öldürerek 5 kişiyide yaralayan Gökmen Tanış Utrecht oudenoord’daki bir binada ağır silahlı ekip tarafından yakalandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yaptığı basın toplantısında, saldırının sebebinin halen belirsiz olduğunu belirterek, çok soruların ve iddiaların olduğunu söyledi.

Polis tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı saldırıda, zanlının çaldığı kırmızı Renault Clio araçla olay yerinden kaçtığı ve arabanın bulunduğu sokakta yapılan operasyon sonucu yakalandığı bildirildi.

Yakalanan zanlının dışında olayla ilgisi olduğu düşünülen iki kişinin daha gözaltına alındığı bunlardan birinin zanlının kardeşi olduğu açıklandı kardeşi daha sonra serbest bırakıldı.

Tanış bir çok tecavüz dosyasınin yanında 3 kişinin ölümüne sebep olmaktan da yargılanacak Polisde önceden geniş bir sabıka kaydı oldugu söylenen Gökmen Tanış’i tanıyan biri aşırı dengesiz davranışlarının olduğunu, uyuşturucu kullanan ve satan zihinsel sorunlarının olduğunu, bir gün sakal uzatıp aşırı inançlı davranış sergilediğini diğer gün sakallarını kesip alkol uyuşturucu alıp farklı davranışlar sergilediğini söyledi.
Kardeşlerinden birinin aşırı görüşünden dolayı AIVD istihbarat servisince biliniyor olması. yetkili makamları bu saldırının kardeşinin istihbarat servisince taninmasindan dolayı terör saldırısı olabilecegi düşüncesine.yönlendirdi.

Tanış’ın eski dosyasına bakan avukat ve daha önce Tanış’a yardım eden avukatlar hiç bir açıklama yapmadılar.

Hayatını kaybedenler 19 yaşındaki Roos Verschuur, Vianen Kwalitaria firmasinin çalışanı. Ve Rinke Terpstra, Leidishe Rijn futbol kulübünde antrenör. Ve bir başka 29 yaşında erkek Oldugu açıklandı

Gökmen Hakkında tecavüzden suç duyurusu yapan 47 yaşındaki Angelique, Gökmen Tanış için polisi çok defa uyardım. Olayın terör saldırısıyla ilgisi olmadığını uyuşturucu kullananan bir psikopat olduğunu söylediğini açıkladı.

GÖKMEN TANIŞ HABERİ İLE İLGİLİ EK BİLGİLER

Olayla ilgili bilgi kirliligi sürüyor Hollanda polisi,Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında doğrudan bir ilişki tespit edilmediğini açıkladı. Açıklama, Utrecht polisinin twitter hesabından yapıldı.

Gökmen Tanış’ın bıraktığı söylenen mektupta Allah adına hareket ettiği yazdıgı söyleniyor vede mektupta müslüman kardeşlere selam verdiği yazılı oldugu söyleniyor.
Bu bulunan mektub ve de abisi ve babasının Selefi müslüman hareketleriyle bağları olduğu düşünüldüğü için polis ve adalet bakanlığı terörist saldırı oldugunu düşünüyor.
Utrecht polisi saldırıda yaşamlarını yitirenlerin 19 yaşında bir kadınla, 28 ve 49 yaşlarındaki iki erkek olduğunu da açıkladı.

Polis olayla bağlantılı olduğu düşünülen 23 ve 27 yaşındaki ve bir başka diğer şüphelinin de sorgusunun sürdüğünü, olayla bağlantılı çeşitli operasyonlar gerçekleştirildiğini belirtti.

21 yaşındaki görgü tanığı Niels, “Saldırı arkamdaki vagonda oldu. Birdenbire kargaşa çıktı. Tramvay virajda durdu. O anda kesinlikle arkamda bulunan vagonda silah sesleri duyuldu. Sonra dışarıda koşan insanları gördüm,. Saldırganın özellikle birine odaklandığını gördüm. Çünkü dışarı sürünen bir kadın vardı. Birisi onu uzaklaştırmaya çalıştı. Ama saldırgan özel olarak onun peşinden gitti ve onu hedef aldı” ifadelerini kullandı. Görgü tanığının verdiği bu ifadeler doğrultusunda psikolojik tedavi gördüğü açıklanan Tanış’ın cinayeti ailevi nedenlerden işlediği öne sürüldü.

Parlementoda gündeme gelen bu olaya ilişkin basbakan millervekillerinin sorularını yanutlamakta zorlanırken Tunahan Kuzu’nun güvendemiyiz sorusunuda yanıtsız bıraktı

Bir cevap yazın