• Cts. Nis 27th, 2024

Sular idaresi Adayları arasında iki de Türk var

ByHaber Merkezi

Mar 12, 2019

Sular idaresi Adayları arasında iki de Türk var

Özcan Özbay

20 Mart ta yapılacak olan seçimlere katılan partiler arasında bulunan ve Hollanda nın en eski partisi olan Waterschaps Partij Hollandse Delta (Sular İdaresi Partisi) listesinde 6. sırada Fatih Kumaş, 11 sıra da da Eyüp Demirdaş adlı iki Türk asıllı aday da yer alıyor.

Bu önemli partinin içinde olmaktan gururlu olduklarını belirten Fatih Kumaş “Partimiz tamamen bağımsız bir partidir, hiç bir şekilde siyasi bir oluşum değildir. Tüm Hollanda yı kapsayan bir etki alanı bulunuyor.”dedi.

Önceki akşam Slinge de bir toplantı sonrası görüştüğümüz Waterschaps Partij Hollandse Delta genel başkanı Piet Kome ile Parti Genel sekreteri Ronald Tol ve liste 1 adaylarından Fatih Kumaş ile Eyüp Demirdaş ile yaptığımız söyleşide Genel Başkan Kome partilerinin tarafsız, tamamen bağımsız olduğunun altını çizerek “Holalnda nın en eski ve en önemli partilerinden biriyiz. Hollanda da yaşayan herkes alt kimliklerine bakılmaksızın bizim için değerlidir. 1953 yılında Hollanda da yaşanan, 1836 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinden sonra kurulan Partimiz tekrar o günler yaşanmaması için her daim çalışmalarını sıkı bir şekilde devam ettiriyor. Bu seçimden sonra da Hollanda genelindeki çalışmalarımız aynı ciddiyet içerisinde devam edecektir.”dedi.

Parti genel sekreteri Ronald Tol da bir konuşma yaparak “hollanda da yaşayan herkes mutlaka 20 Mart ta seçimlere katılıp oyunu kullanmalıdır.”dedi.

Asıl işi Öğretmenlik olan Eyüp Demirdaş ta bu yıl ilk kez seçimlere katıldığını belirterek “Ben ilk kez bir seçime katılıyorum. Bu partide olmam gerektiğini düşünerek partiye girdim ve Fatih abimiz ile birlikte aday gösterildik. Geçen seçimlerde 6 sandalye aldık, bu seçimde bu rakkamı en az 8-10 a çıkarmayı düşünüyoruz. Seçilebilmemiz için mutlaka en az 3400 oya ihtiyacımız var.”dedi.

Bir cevap yazın