• Cum. Nis 26th, 2024

Avrupalı Türklerin Türk turizmindeki yeri, önemi

ByHaber Merkezi

Oca 11, 2019

Avrupalı Türklerin Türk turizmindeki yeri, önemi

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları’nın desteği ile TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in yaptığı araştırma raporu olan Avrupalı Türklerin Türk Turizmindeki Önemi başlıklı rapor Utrecht Turizm Fuarı’nda basın ve ilgililerle paylaşıldı.

2018 yılında 2.8 milyon Avrupalı Türk’ün Türkiye’ye gittiğini söyleyen Faruk Şen, bunların 3,3 milyar euro bıraktıklarını , Türkiye’ye giden Alman turistlerle karşılaştırıldığında blr Avrupalı Türk’ün 3 Alman turist kadar döviz bıraktığını söyledi. Rapora göre 2017 yılında 2,7 milyon olan Avrupalı tatilci Türkün sayısının 2018’de belirli bir artış gösterdiğide belirtiliyor .

Turgut Torunoğulları ise “ “Rapor sonuçları bize nasıl bir yol takip edeceğimizi gösteriyor.. 2019’da Hollanda’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısının 1 milyon 400 civarında olmasını bekliyoruz. Orka Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları. Turizm. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında kısmen kötü yıllar geçirdi, bazı otelciler kendi gayretleriyle krizi çözmeye çalıştılar. biz Orka gurubu olarak Avrupa’da Edestaal grub’da çalişan arkadaşlarımızla proje geliştirerek, Avrupadaki Türk’lere taksitli tur satarak kırizi kendimizce çözdük. Bu konuyu daha derinleştirmek icin Avrupa’yı çok iyi bilen Prof Faruk Şen’le Avrupa Türklerinin Türk turizmine katkısı yününde derinleşmesine araştırma yapmaya karar verdik, Avrupalı. Türk’ün, Ortalama harcadığı para 1175 Euro’dur Ülkemize şimdiye kadar 3.3 milyar. Euro bıraktılar. Aile kültürümüze güre yapılan Aile yardımlaşması yüksek aliş veriş düşünülürse bu rakam çok yüksektir.
Yapacağımız çalışmalarla turizmi sadece yaz aylarından değil 12 aya bölünecek projeler yapmalıyız. Avrupalı gençlerimizi başka ülkelere tatile gitmeleri yerine Türkiye’ye yönlendirme konusunda çalişma yapmak lazım. Ucuz, otelden çıkmadan bir iki hafta tatil yerine kaliteli ve sağlık turizmine de önem vermemiz gerektiği TAVAK ile yaptığımız araştırma raporunda mevcuttur. Bakanımız Ersoy 2019 yılında beklenen turist sayısı 52 milyon olduğunu söyledi, yeterlimi değil hedefimiz 80 milyon olmalı” dedi

Araştırma Raporunda yer alan önemli bilgilerden bazıları şöyle, Bu yıl tatilini Türkiye’de geçirecek olan 2,8 milyon Avrupalı Türk turistin 1,9 milyonunu Almanya’da yaşayan Türkler oluşturuyor. Ortalama 4 Hafta Kalıyorlar.

Yalnızca ailelerini ziyaret etmek için değil, aynı zamanda İstanbul, Antalya, Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz gibi sahillerde tatillerini geçirmek için gidiyorlar.

Avrupalı Türkler için en gözde tatil yerlerinin başında İstanbul, Çeşme ve Alaçatı geliyor. Avrupalı Türklerin yüzde kırkyedisi tatilini Türkiye’de geçiriyor

Bir cevap yazın