• Cum. Nis 26th, 2024

Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi Türkiye’ye Gitti

ByHaber Merkezi

Eyl 26, 2018

Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi Türkiye’ye Gitti

Türkiye ile Hollanda arasinda iliskilerin normallesme sürecine girmesinden sonra Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi olarak atanan Marjanne de Kwaasteniet, “Türkiye-Hollanda iliskilerinde olumlu rol oynamayi ümit ediyorum.” dedi.

Hollanda hükümeti tarafindan Ankara Büyükelçiligine görevlendirilen Kwaasteniet, aksam Ankara’ya gitti.

Havaalaninda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Kwaasteniet, “Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu çok önemli bir an. Burada iyi zaman geçirmeyi ve Türkiye-Hollanda iliskilerinde olumlu rol oynamayi ümit ediyorum.” dedi.

Kwaasteniet, Türkiye’ye atanmadan önce ülkesinin NATO Daimi Temsilciligi görevini yürütüyordu.

Büyükelçi Kwaasteniet, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a güven mektubunu sunmasinin ardindan resmen göreve baslayacak.

Türkiye ile Hollanda arasindaki iliskilerin normallestirilmesine yönelik büyükelçilerin karsilikli atandigi 7 Eylül’de duyurulmus, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi olarak Saban Disli atanmisti.

Türkiye-Hollanda son dönem iliskileri

Hollanda hükümeti, Türkiye’deki anayasa degisikligi referandumu döneminde, Hollanda’da Türk vatandaslariyla bir araya gelerek konusma yapmayi planlayan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun uçagina verilen inis iznini iptal etmisti. Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Betül Sayan Kaya’nin da 11 Mart 2017’de Rotterdam’daki Türk Konsolosluguna girisine izin vermeyen Hollandali yetkililer, Kaya’nin korumalarini gözaltina almis ve kendisini polis eskortuyla Almanya’ya gitmeye zorlamisti.

Gelismeler üzerine Türkiye, ülke disinda bulunan Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi’nin dönmemesini istemisti. Iki ülke, diplomatik temsilini karsilikli olarak maslahatgüzar düzeyinde tutuyordu.

Bir cevap yazın