• Cts. Nis 27th, 2024

TÜRKİYE’DEKİ MAL VARLIĞI ARAŞTIRMASI

ByHaber Merkezi

Mar 17, 2018

TÜRKİYE’DEKİ MAL VARLIĞI ARAŞTIRMASI

Mustafa Koyuncu Arnhem

Arnhem Türkiyem Camisi konferans salonunda, Türkiye’deki mal varlığı araştırması hakkında vatandaşları bilgilendirme yapan Avukatlar. İsmet Özkara ve Mustafa Bal, “Türkiye’deki mal varlığınız araştırılıyorsa susma hakkınızı kullanın TC. Kimlik numarasını vermeyin uzman bir avukata başvurun!

Birçok Turk vatandaşlarının (Emekli ve Sosyal yardım alanalar) son donemde SVB ve Belediyelerden TC kimlik numarasını ve Turkiyedeki mal varlığı hakkında bilgi istemektedirler.

Hollanda sosyal kanunları kapsamında, sosyal yardım başvurusu yapıldığında, geliri ile ilgili bilgi vermek zorundadır. Ayrıca emekli olmuş ve ek emeklilik (AIO- aanvulling) alan kişilerinde gelir beyananında bulunması gerekmektedir. Türkiye’de bulunan arsa, ev vb. bütün mal varlıklarını kapsamaktadır. Sosyal ve emeklilik kuruluşu genellikle bir form gönderir ve mal varlığınızın olup olmadığını beyan etmenizi ister. Bu konuşmada ek bilgi, T.C. kimlik numarası ve mal varlığı ile ilgili bilgi ister.

Bu araştırma aşamasında önemli olan, ifade alan memurların kişinin yasal haklarından bahsetmemesidir. Susma hakkı ve bilirkişi raporu hazırlama hakkı gibi.

Hollanda’daki Sosyal ve İş Bakanlığı Türkiye’deki Hollanda Konsolosluğu aracılığıyla bu araştırmaları gerçekleştirmektedir. Bu araştırmalarda Türkiye’deki emlakçılardan değer tespit raporu istenmekte, hatta komşular ve muhtarlığa kadar araştırma yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda mal varlığınını sosyal makamların belirlediği en yüksek miktarı geçtiği taktirde tüm yapılan ödemeler geri talep edilmekte ve yanısıra para cezaları ödenmesi gerekmektedir. Hatta Hollanda’daki savcılık tarafından soruşturma başlatılabiliyor. Son dönemlerde çok rastladığımız husus ise Turkiye’deki mal varlıklarına el konulmasına kadar gitmektedir.

İki Belediyeye acılan davalarda , İki mahkeme Belediyeleri haksız buldu. Belediyelerin sadece Turk vatandaslarını arastırdıgı için, ayrımcılık yaptığını bellirti”. Diyerek bilgiler sundular.

Yasal haklarınız ve geniş bilgi için bizi araya bilirsiniz: 026 – 3510004

Bir cevap yazın