• Cum. Nis 26th, 2024

DOETİNCHEM DE YEP YENİ BİR PARTİ

ByHaber Merkezi

Oca 19, 2018

DOETİNCHEM DE YEP YENİ BİR PARTİ

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda nın Doetinchem şehrinde yepyeni bir parti kuruldu. Partinin kurucusu Doetinchem çevresinde siyasetten tanınan Yeşil Sol eski belediye meclis Grup Başkanı Sevda Balı.
pmm sevda bali
1969 yılında Berlin de doğan ve 1989 yılında Hollanda ya yerleşen iki çocuk annesi Sevda Balı Yıllarca Muhasebeci olarak çalışırken 2010 yılında Doetinchem şehrinde Yeşil Sol (GL) ile girdiği siyasette Belediye Meclis üyeliğine seçilen Sevda Balı parti içinde bir çok görev aldı. belediye de en son Parti grup başkanıyken 9 Kasım 2017 yılında partisinden istifa ederek sandalyesi ile görevine Bağımsı zolarak devam etti. Kısa bir süre içerisinde PPM ( Partij voor Mens en Milieu – Doğa ve İnsan Partisi ) ni kuran Sevda Balı Doetinchem belediyesinde görevine kendi partisi adına çalışmalarına devam etmekte. Balı Mart ayında yapılacak olan seçimlere hazırladığı listesindeki 3 Hollandalı ve 4 Türk ile kendi partisi adına katılacaklarını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Balı ” PMM ( Partij voor Mens en Milieu )yani Doğa ve İnsan, daha sağlıklı bir çalışma ortamı ve daha doğal, daha güvenli bir yaşam ortamı yaratmak isteyen Doetinchem belediyesinde yeni bir partidir. Her insan, birey olarak topluluğun bir parçası olma hakkına sahiptir. Günümüzde her şey çok hızlı değişiyor. Topluluğun kuralları ve değerleri çok hızlı değişirken, diğer yandan siyaset bu değişikliklere yetişemiyor. Bazı yardımlar çok geç ve yeterli değil ve bunun sayesinde daha yüksek bir bedel ile daha yavaş işleyen bir sistem oluşuyor. Biz genç bir yerel parti olarak tecrübeli ve çare getiren çözümler üreteceğiz. Halk arasındaki bağları güçlendirip fark yaratan pratik sonuçlar elde edeceğiz.”dedi.

“İnsan ve doğa bizim merkezimizdir ve duyulmayan herkese kendileri için bir ses yaratarak yardım etmek istiyoruz.”diyen Sevda Balı “Suan Doetinchem belediyesinde tek sandalye olarak partimi temsil ediyorum. Hollanda genelindede büyümek istiyoruz, bunu tek başımıza başaramayız bunun için yardımınıza ihtiyacımız var arzu eden herkes partimize üye olabilir veya gönüllü olarak yardım edebilir. Gelecek olan her damla bir okyanus olmaya yetecektir. Az veren candan olmak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz. Genç, yaşlı, zengin veya fakir herkesin sesi olacağız. Çocuklarımız daha iyi bir gelecek hak ediyor. Sadece çocuklarımızın eğitimi değil, aynı zamanda bu Dünya da geride ne tür bir topluluk bıraktığımız da önemlidir. Bu, belediyemiz ile başlar. Sizde sesinizi duyurun ve 21 martta olan seçimlerde oy hakkınızı kullanın, bizde sizi temsil edelim.”dedi.

Bir cevap yazın