• Cum. Nis 26th, 2024

AZERBAYCAN TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

ByHaber Merkezi

Ara 25, 2017

AZERBAYCAN TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Özcan Özbay

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği önceki gün Sarıkamış Şehitlerini Kurani Kerim okuyarak dualarla rahmetle ve bir o kadarda gururla yad etti.
fegrthyj
103 yıl önce Sarıkamış ta 90 bin Askerimizin şehit olduğunu ama aradan yıllar değil yüz yıllarda geçse bu kahramanları her daim saygı ile anacaklarını söyleyen Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın “Bin yıllar geçsede Türk Milleti tarafından asla unutulmayacak olan yüreğimizi bugün bile yakan bundan 103.Sene önce vukuu bulan Sarıkamış Allahuekber dağında Türk vatanı için şehadet şerbetini içen Aziz ve kahraman ecdatımızı Kurani Kerim okuyarak dualarla rahmetle ve bir o kadarda gururla yad ettik. Gururla dedim evet gururla yad ettik. Böyle bir ecdatın torunu olmaktan vatanı için canından vaz geçen vatan sevdalısı bir nesil yetiştirmiş Türk Milletinin ferdi olmaktan gurur duyduk. Allahım tüm şehidlerimize rahmet eylesin. Bizleride onlar layık torun olmayı nasip eder inşallah Allahım.”dedi.
aznedDaha sonra Hollandada yaşayan Özbek vatandaşları ile de bir araya gelen Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği yönetimiburada Türk ve Türk Dünyası üzerine fikir alış verişinde bulundu. Önümüzdeki günlerde Özbekistan BUHARA Türk derneğinin de kurulma kararını aldılar.

2018 yılı Nevruz kutlamaları çalışmalarına şimdiden başladıklarınında altını çizen Başkan Aşkın “2018 de bir çok etkinliğimiz olacak. Çok önemsediğimiz Nevruz kutlamaları içinde çalışmalarımıza şimdiden başladık. Gelecek yıl bu kutlamamızia daha çok katılımla gerçekleştirmek için program çalışmalarına başladık.”dedi.

Yaklaşan Yeni yıl içinde Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın “Başta Türk Dünyası olmak üzere 2018 yılının tüm insanlığa huzur, barış,kardeşlik getirmesini diliyor, Selam ve saygılarımızı sunuyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın