• Sal. Mar 19th, 2024

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ CUMHURİYET KUTLAMASI

ByHaber Merkezi

Kas 2, 2017

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ CUMHURİYET KUTLAMASI

Özcan Özbay / Lahey

CHP Hollanda birliği her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet kutlamasını coşkulu bir panel halinde gerçekleştirdi. Geceye Eskişahır Milletvekili Gaye Üsluer ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile Avrupa parlementosu türkiye Raportörü Katı Piri de katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan gecede açılış konuşmasını CHP Hollanda Birliği ikinci başkanı Necdet Yüksekbaş yaparak tüm davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür etti. Daha sonra mikrofona gelen başkan Arzu Özalp te Cumhuriyetin anlam ve önemini anlatarak “Cumhuriyet çağdaş yönetim biçimi olarak emanetini halka veren ve gücünü halktan alan bir yöntem anlayışıdır. Maleşefki bu günki yönetim anlayışının bu söylenenin dışında gelsitiğini yaşandığını üzüntü ile izliyoruz. Ülke yarı açık cezaevine çevrilmiş ve tek kişilik bir yönetim sistemine geçirilmeye çalışıtırıldığı bir dönem yaşıyor. Bir ülkedeki refah ve demokrasinin en iyi göstergesi o ülkede hapishanelerdeki gazeteci sayısıdır. tek yürek ve tek yumruk olarak birlikte vereceğimiz mücadele ile barışı ve demokrasiyi yeniden yeşerteceğiz. Bunun için hepimize çok iş düşüyor.”dedi.
chp hollanda birligi ali haydar hakverdi cumhuriyet kutlamasiMikrofonlarimiza konusan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de “ilk kez bir Cumhuriyet bayramini yurt disinda kutluyorum. Ulkemizde malesef her yil dahada azalan bir cosku ile bu bayram kutlanirken bunun yurtdisinda hala ayni cosku ile devam ediyor oldugunu gormek sevindirici.”derken kurulan yeni parti ile ilgilide “adi gibi iyi olacagini umuyorum ama Turkiye de ki siyasette cok buyuk bir farklilik yaratacagini sanmiyorum.”dedi.

Daha sonra çeşitli davetlilerin de yaptıkları konuşmalar ardından Tiyatro sanatçısı ibrahim Yarar tarafından kısa bir meddah gösterisi sunuldu. Gece daha sonra Müzik ve sohbet ile sona erdi.

Bir cevap yazın