• Per. Mar 28th, 2024

Girişimci kadınlar ve ekonomi konferansı

ByHaber Merkezi

May 16, 2017

Girişimci kadınlar ve ekonomi konferansı

Özcan Özbay

Hollanda Türk Kadınları Derneği Girişimci kadınlar ve Ekonomi adlı konferans düzenlendi. Konferansa Hollanda başta olmak üzere uluslar arası düzeyde iş yapan Türkiyeden bir çok firma temsilcisi ile CEO su katıldı.
mhtpKonferans oncesi tanisma amacli bir kokteyl ile baslayan geceye İstanbul dan gelen sanatci Mehtap in calip söylediği eserlerle baslandi.

Deniz Sezer ve Tarık Sakı nın moderatörlüğünü yaptığı konferansın açılış konuşmasını yapan Hollanda Türk Kadınları Derneği Başkanı Sibel Sakı tüm katılımcılara teşekkür ederek `Konferansımızın amacı; kadın girişimciliğini teşvik etmek, ekonomiye katkılarını ön plana çıkarmak, onları temel konularda bilgilendirmek, işlerinde yeni fırsatlar yaratmaları için önerilerde bulunmak ve kişisel gelişimlerine destek sağlamaktır, zira her girişimci kadın bu desteği kendi çevresinden alamamaktadır. Ayrıca maksadımız Türk ve yabancı şirketler arasında (uluslararası) iş birlikleri kurulmasına zemin oluşturmaktır. `dedi.

Daha sonra katılımcıların konuşmalarıyla devam eden konferansta Hollanda Edelstal Şirketler topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları Kadın girişimciliğinin gücü ve potansiyeli konulu bir konuşma yaptı.

10 yıllık bir süre içerisinde uluslararası ticarette zirveyi zorlar hale gelen BRN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı BERNA İLTER de Uluslararası iş dünyasının zirvesindeki kadınları anlatan bir konuşma ile devam etti.
HTKD. Gisimci kadinlar ekonomi konferansHollanda Ticaret Odası Girişimcilik Danışmanı ASTRİD PONSİOEN-PİRETS de On adımda Girişimcilik konusunu açıklayarak anlattı.

Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı YAVUZ YÜKSELİR de tüm doğallığı ile yaşamından kesitler vererek Başarılı Girişimcilik konusundaki tecrübelerini anlattı.

Programa katılanlar arasında yer alan Rabobank ın Finans danışmanları Yasmin Abdi ve Ferdi Yıldırım Finansman olanakları başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Programa Konuk konuşmacı olarak katılan T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız da organizeden duyduğu memnunuyeti dile getirere Kadınların bu tür çalışmalarında konsolosluk olarak elden gelebilecek konularda yardımlardada bulunabileceklerini, tüm çalışmayı desteklediklerini sözlerine ekledi.

Sunum ve konusmalarin ardindan kisa adi HTKD olan Hollanda Turk Kadinlar Dernegi yoneticileri tum konusmacilara gunun anisi olarak birer plaket dagitti.
HTKD. Gisimci kadinlar ekonomi konferans 1Dordrecht te bulunan ünlü Vander Valk Hotel de gerçekleşen konferans daha sonra katılımcıların soru cevapları ile devam etti. Gece son olarak tüm katılımcıların network görüşmeleri ardından büyük aile fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Bir cevap yazın