• Cum. May 3rd, 2024

“SAYIN CUMHURBASKANI BANA 1 SAAT VERSiN

ByHaber Merkezi

Şub 21, 2017

Metin Feyzioglu “SAYIN CUMHURBASKANI BANA 1 SAAT VERSiN KENDiSiDE BiZiMLE KÖY KÖY DOLASIP HAYIR iSTEYECEK”

Özcan Özbay – Mustafa Toga

Medeni Kanunun 91. Yili Kutlamalari nedeniyle Laik Sosyal Demokratlar Hollanda Grubu tarafindan Hollanda’ya davet edilen Türkiye Barolar Birligi Baskani Av. Prof. Dr. Metin Feyzioglu Rotterdam Art Hotel’de konferans verdi.
aydin ozcan rotterdamSosyal Demokratlar Hollanda Grubu tarafindan Hollanda’ya davet edilen Türkiye Barolar Birligi Baskani Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioglu ve Izmir Barosu Baskani Avukat Aydin Özcan, Rotterdam Art Hotel’de halka hitap ettiler.

Konferansa Türkiye Barolar Birligi Baskani Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioglu ve Izmir Barosu Baskani Avukat Aydin Özcan’nin yani sira Türkiye Barolar Birligi Baskan danismani Hukuk Profesörü Necdet Basa, Hollanda Sosyal Demokrat Isçi Partisi (PvdA) Milletvekili Keklik Yücel, Laik Sosyal Demokratlar Hollanda Grup Baskani Ilham Aday, Laik Sosyal Demokratlar Hollanda Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Elif Sapmaz, basin mensuplari ve çok sayida vatandas katildi.
metin feyzioglu-aydin ozcan-ilham aday2Program bir dakika saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi

Beklenenin uzerinde ilgi goren ve tamamen dolu salona hitaben Medeni Kanunun 91. Yili Kutlamalari çerçevesinde yaptigi konusmada Izmir Barosu Baskani Aydin Özcan sunlari söyledi. “Cumhuriyetin ilanindan sonra Türk devrim hareketinin temel taslarindan olan Medeni Kanunu’nun kabul edilisinin 91. Yili vesilesiyle burada toplanmis bulunuyoruz. Barolar Birligi olarak biz Ulu Önder Atatürk’ün devrim ve inkilaplarinin izinden gidiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet degerlerine sahip çikiyoruz. 16 Nisanda yapilacak olan Anayasa degisikligine iliskin referandum hakkinda görüslerimizi halkimizla paylasiyoruz. Biliyorsunuz 15 Temmuz darbe girisimi denemesi öncesi iç güvenlik yasa tasarilari ile temel hak ve özgürlüklerimiz kisitlanmak isteniyordu. Ülke sik sik çikartilan torba yasalarla yönetiliyordu. Biz bunlara karsi tepkimizi, tüm barolari Izmir’de toplayarak düzenledigimiz bir miting ile dile getirmistik. 16 Nisanda referanduma gidilecek olan yani anayasa degisikligine baktigimizda ne yargi denetimi ne yasama denetimi var. Bu anayasa taslagi rejimin adini degistirecek bir girisimdir. Iste biz bunun için kasaba kasaba dolasiyoruz hatta buralara gelerek sizlere neden karsi oldugumuzu anlatmaya çalisiyoruz” dedi..
metin feyzioglu-aydin ozcan-ilham aday3YETKI TEK BIR KISININ ELINDE

Anayasa degisikligine baktigimizda kuvvetler ayriligindan tamamen kopuldugunu, kuvvetler birligine gidildigini çok açik bir sekilde görüyoruz diyen Türkiye Barolar Birligi Baskani Avukat Prof. Dr. Metin Fevzioglu yaptigi konusmada “Yeni anayasa ile yetki tek kisinin elinde toplanacak. Yani baskanin bir cebinde hakimler savcilar diger cebinde millet meclisi olacak. Hakimler kendi özgür iradeleriyle karar vermeyecekler, milletvekilleri de baskandan habersiz her hangi bir kanun çikartmayacaklar çünkü ortada sözde bir meclis olacak. Iste size yakin geçmisten örnekler. Suriye rejminin Esat’i, Irak’in Saddam’i, Libya’nin Kaddafi’si gibi.”dedi.

SiZ FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ CiDDEN iSTiYORMUSUNUZ?

Bir panele katilmak icin Hollanda ya gelen Turkiye Barolar Birligi Baskani Prof. Dr. Metin Feyzioglu burada yaptigi basin toplantisinda Feto teror orgutu basi hakkinda sorulan soruya “Ben soruyorum acaba bizim yetkililerimiz gercekten feto orgutunun basinin iadesini istiyorlarmi dedi?
metin feyzioglu-aydin ozcan-ilham adayYARGI BAGIMSIZLIGI NEREDE

“Bir taraftan ulkede Yargi Bagimsizligi denirken diger taraftan yeni anayasa calismalarinda tum yetkilerin tek kiside toplanmasinin yargi bagimsizligi yada demokrasi ile hic bir ilgisi yoktur. Olasi baskanlik sistemine gore yapilacak yeni Anayasada Anayasa Mahkemesinin 13 uyesinin 6 sini direk baskan atayacak. Baskan ordan kosarak meclise gidecek kalan 7 sinide Hukumet kanadi olarak yine kendisi atayacak. Nerede burda adalet, yargi bagimsizligi ve demokrasi”

BANA 1 SAAT VERSiN KENDiSiDE BiZiMLE KÖY KÖY DOLASIP HAYIR iSTEYECEK
feyzioglu“Ulkede hayircileri vatan haini ilan etmekle bri yere varilmaz. Sayin Cumhurbaskanimiz bana 1 saat versin ben bir saat icinde kendisini ikna edecegim ve kendiside o bir saatin sonrasinda bizimle koy koy gezerek hayir isteyecek.”dedi.

TURKiYENiN SORUNU BAGIMSIZ YARGI

Turiyede ana sorun yarginin bagisiz olmayisi. Demokrasinin olmayisi. insan haklari sorunu. Vatandasimiz ulkemizde bir adliye onunden gecerken burada adalet var diyorsa hersey yolundadir. Ama diyemiyorsa bri yerde hata vardir.

MILLETVEKILI SAYISI 600 OLUYOR

“Ülkemiz kapali bir toplum haline getirilmek isteniyor.” diyen Prof. Dr. Metin Feyzioglu “Demokratik laik bir ülkeden söz etmek istiyorsak kapali toplumdan hizla demokrasiye, hukuk devletine gitmeliyiz. Milletvekili sayisi 600 degil 6 bin olsun. islevi olmadiktan sonra bosyere Milletvekili sayisini cogaltmanin bile ne anlama geldigini anlamak mumkun degil.

Bir cevap yazın