• Cum. Mar 29th, 2024

Trump’ın vize kararına Hollanda ve Almanya’dan tepki

ByHaber Merkezi

Oca 29, 2017

Trump’ın vize kararına Hollanda ve Almanya’dan tepki

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ve Almanya Başbakanı Merkel, Trump’ın Müslüman ülkelerden gelenlere seyahat sınırlaması getiren kararın yanlış olduğunu ve ABD’nin uluslararası anlaşmalara bağlı yükümlülükleri olduğunu hatırlattı.

Trump’ın Suriyeli mültecilerin yanı sıra altı Müslüman ülkenin vatandaşlarının ulusal güvenlik gerekçesiyle ABD” ye girişlerine kısıtlama getiren kararnameye uluslararası tepkiler büyüyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel hükümet sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararının “yanlış” olduğunu söyledi.

Sözcü Seibert, “(Başbakan Merkel) teröre karşı gereken kararlı mücadelenin, belirli bir kökene ya da inanca sahip oldukları için insanların genel şüphe altında bırakılmasının gerekçesi olamayacağı inancında” ifadelerini kullandı. Sözcü, Merkel’in ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde de Cenevre Sözleşmesi gereği savaştan kaçan sığınmacıların sığındıkları ülkelere kabul edilmesinin bir yükümlülük olduğunu hatırlattığını söyledi.

Hollanda Başbakanı ve Dışişleri Bakanlığı:

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Dışişleri Bakanı Bert Koenders tarafından yapılan ortak açıklamada, Trump’ın aldığı kararı desteklemediklerini ve üzücü bulduklarını belirtti. Kararın yanlış olgununun ifade edildiği açıklamada, teröre karşı gereken kararlı mücadelenin, insanların belirli bir inanca sahip oldukları için şüphe altında bırakılmaması gerektiği belirtildi.

ANP

Bir cevap yazın